NAJJAČA postava je položila prvi ispit, dok su se mlađe snage pobrinule za drugi. Šarenoliki sastav Srbije je izborio drugu pobedu na uvodnom turniru Lige nacija protiv Koreje 3:1 (15:25, 25:18, 25:17, 25:14), pa danas od 20.00 naš tim u hali "Aleksandar Nikolić" u duelu sa Turskom ima priliku da premijerni "vikend" zaokruži sa maksimalnim učinkom.

Mali broj zajedničkih treninga, umor zbog tek završenih napornih klupskih sezona, nedovoljna uigranost... Sve to nije izašlo na videlo protiv Holandije, jer su Tijana Bošković i Brankica Mihajlović igračice takvog kalibra, da mogu sve to da ostave po strani i odigraju na suv kvalitet. Međutim, druga slika na terenu je viđena protiv Koreje.

PROČITAJTE JOŠ: DOMINACIJA ŠAMPIONKI: Odbojkašice Srbije otvorile Ligu nacija pobedom protiv Holandije pred beogradskom publikom

Selektor Terzić je promenio skoro kompletnu postavu, pa je u prvom setu do izražaja došlo neiskustvo pojedinih devojaka. Gošće su u potpunosti poremetile naš prijem i takvu situaciju su iskoristile da brzo završavaju poene na mreži. Nisu naše mogle da se snađu sa napadima protivnica, pa su ubedljivo izgubile u tom periodu igre - 15:25.

- Posle gubitka prvog seta odigrale smo veoma dobro i došle do zaslužene pobede u ovom podmlađenom sastavu. Danas nas čeka Turska, biće težak meč kao što je uvek sa njima i bio. Međutim, ako odigramo na našem nivou, neće biti problema - istakla je jedna od najboljih naših igračica Ana Bjelica.

Bez obzira na to kakav je bio rezultat, selektor je u drugom setu istim igračicama dao šansu za popravni. Vratile su se na parket motivisanije, što su pokazale pre svega požrtvovanom igrom u odbrani... U napadu je ekipu povukla Ana Bjelica, koju je dobro poslužio i servis, pa je Srbija bila na pravom putu da dođe do izjednačenja, a potom i do kompletnog preokreta.

Antanasijevićeva na poziciji dizača se sve bolje snalazila kako se njen debitantski meč u dresu Srbije približavao kraju. Uspostavila je saradnju sa srednjim blokerima Aleksićevom i Popovićevom, što je donelo u drugom setu stopostotnu uspešnost napada kroz sredinu (7-7). Blagojevićeva je pokazala zašto je već nekoliko godina deo nacionalnog tima, Lozo je uspela da se izbori sa početnom nesigurnošću i publika je već imala nagoveštaj da je pobeda blizu, što je posle dobro odrađenih zadataka u četvrtom setu i zvanično potvrđeno. Do kraja susreta je priliku da upiše prve minuta dobila i libero 17-godišnja Bojana Gočanin.

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: 1.650. Sudije: Makšanov (Rusija), Cesare (Italija).

SRBIJA: Buša, Antanasijević, Popović 15, Savić, Mirković 1, Mihajlović, Veljković, Pušić (libero 1), Bjelica 19, Aleksić 12, Bošković, Blagojević 7, Lozo 13, Gočanin (libero 2). Poeni - napad: 50, blok: 13, servis: 4 , greške rivala:23 .

KOREJA: Pjo 5, H. Kim 13, H. Li, J. Li 4, S. Kim 13, Jung 3, Park, Kang 16, J. Kim (libero 1), Mun, D. Li 1, Oh (libero 2), Jeong 1, Čoi 1.

Poeni - napad: 43, blok: 6 , servis: 8, greške rivala: 15.

Po setovima: 15:25, 25:18, 25:17, 25:14.

REZULTATI - PRVI VIKEND

Turska - Koreja 3:0

Srbija - Holandija 3:0

Sreda

Srbija - Koreja 3:1

Holandija - Turska sinoć