ODBOJKAŠI ne žele da propuste još jedne Olimpijske igre i zbog toga im je ovog leta najvažniji kvalifikacioni turnir za odlazak u Tokio, koji će se od 9. do 11. avgusta održati u Bariju. "Orlovi", koji se već nedelju dana pripremaju za start u Ligi nacija, su sve podredili takmičenju u italijanskom gradu i nikako ne žele da razmišljaju o drugoj šansi, evropskim kvalifikacijama u januaru iduće godine.


- Kada se setim neuspeha na kvalifikacijama u Berlinu za Rio 2016, onda mogu da kažem da će se poslednje tri godine rada svesti u ta tri avgustovska dana. Nadam se da ćemo u Bariju da odigramo najbolje ovog leta, a kako smo zajedno tri, četiri godine, to ne bi trebalo da bude problem. Mada je veoma bitno, neće biti smak sveta ako budemo morali da igramo i evropske kvalifikacije - ističe primač Milan Katić.


VOLIMO NOVI SAD "ORLOVI" su domaćini turnira Grupe 4 prvog vikenda Lige nacije od 31. maja do 2. juna u Novom Sadu. Rivali su Japan, Francuska i Rusija.
- Volimo da igramo u SPENS-u, naročito ja, koji sam šest godina nosio dres Vojvodine. I uvek smo imali dobre rezultate - kaže Katić.

A da bi došli do željene forme, "orlovi" će iskoristiti utakmice u Ligi nacija. Šansu će uglavnom dobijati mlađi odbojkaši, dok će se najiskusniji postepeno priključivati reprezentaciji. Želja je i da svi igrači budu zdravi za najvažnije ispite ovog leta, jer, posle kvalifikacija za LOI, sledi EP od 12. do 29. septembra.


- Liga nacija je veoma bitna za sve ono što nas čeka kasnije, tako da nećemo olako shvatiti utakmice. Većina igrača je ovde prvi put, a na nama starijima je da im pomognemo. Vreme nam nije saveznik, a, osim novih igrača, valja upoznati i novi stručni štab. Verujem da ćemo se brzo uklopiti i da ćemo iz nedelje u nedelju biti sve bolji - ističe Katić.


Iskusni odbojkaš ističe da je sada rano pričati o ambicijama na EP, koje se igra u Francsukoj, Sloveniji, Belgiji i Holandiji.


- Ponavljam, nama su kvalifikacije najvažnije, ali ne smemo samo na njih da mislimo. Uvek će biti neko tu da nas opomene da idemo utakmicu po utakmicu - podvlači Katić.