POVRATAK NAJBOLjIH: Odbojkašice na startu Lige nacija protiv Holandije u Beogradu

Mi. Rogač

21. 05. 2019. u 07:32

ПОВРАТАК НАЈБОЉИХ: Одбојкашице на старту Лиге нација против Холандије у Београду

Odbojkašice Srbije i Holandije foto: OSS

Nadam se da će navijači doći da nas podrže, ovo je prava priprema za OI i Evropsko prvenstvo - rekla je Mihajlovićeva

DA su mogle da biraju mesto za odigravanje prve utakmice posle osvajanja titule svetskog šampiona, odbojkašice Srbije nisu mogle da izaberu bolje od beogradske dvorane "Aleksandar Nikolić". Na premijeri ovogodišnjeg izdanja Lige nacija Beograđani će u utorak moći da vide okršaj ekipa koje su se sastale u polufinalu SP u Japanu. Na teren će od 20.00 istrčati selekcije Srbije i Holandije.

- Izuzetno nam je drago što posle nekoliko godina igramo u Beogradu - kaže Brankica Mihajlović, jedna od sedam igračica iz šampionskog sastava koja će biti deo nacionalnog tima tokom prvog vikenda. - Ja se nadam da će publika doći da nas podrži. U izmenjenom smo sastavu, ima mladih igračica... Liga nacija je za nas priprema za ono što sledi posle, a to su kvalifikacije za OI i Evropsko prvenstvo. Tamo želimo da budemo u najboljoj formi.

SASTAV DIZAČI: Mirković, Antanasijević, korektori: Bošković, Bjelica, Lozo, libera: Pušić, Gočanin, blokeri: Veljković, Aleksić, Popović, Savić, primači servisa: Mihajlović, Blagojević, Buša.

PROČITAJTE JOŠ: LŠ U ODBOJCI: Srbi pokorili Evropu

Selektor Zoran Terzić je istakao da, i pored činjenice da neće na terenu biti sve igračice koje su igrale na SP, smatra da će se i podmlađeni sastav pokazati u najlepšem svetlu.

- Turnir u Beogradu će biti drugačiji od ostalih, jer igramo kod kuće i želja za pobedom će biti veća nego na narednim nadmetanjima. Ovde ćemo računati na veći deo ekipe koja je osvojila zlato u Japanu pre sedam meseci, tako da od ovog turnira očekujemo mnogo. S jedne strane i da odigramo dobro i da pobedimo, ali i da bude spektakl jer je ovo naše prvo okupljanje pred domaćom publikom posle osvojene svetske titule.

Prema provobitnom planu, najbolje igračice će posle premijernog vikenda dobiti više slobodnog vremena, a priliku da se dokažu imaće mlade snage. Posle turnira u Srbiji, slede svake nedelje putovanja u Italiju, Belgiju, Japan, Kinu.

- Ovo je jedno takmičenje koje nas uslovljava sa svih strana, kad su u pitanju i termini i raspored. Igračice nemaju odmor, nema vremena za trening... To nas dovodi u situaciju da moramo da kombinujemo i da igramo sa drugim sastavima. Raspored je neizdrživ - zaključio je Terzić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije