Više hiljada mališana na Sportskim igrama mladih u Kikindi

Tanjug

20. 05. 2019. u 14:06

Na ceremoniji svečanog otvaranja Igara baklju prijateljstva uneo je Luka Žilić, fudbalski golman i učenik OŠ Vuk Karadžić, u pratnji drugara LJube i Dunje Grbanušić i Mihajla Vujčića

Више хиљада малишана на Спортским играма младих у Кикинди
Više hiljada mališana učestvovalo je na takmičenjima Sportskih igara mladih (SIM) u Kikindi.

Na ceremoniji svečanog otvaranja Igara baklju prijateljstva uneo je Luka Žilić, fudbalski golman i učenik OŠ Vuk Karadžić, u pratnji drugara LJube i Dunje Grbanušić i Mihajla Vujčića.

Zakletvu u ime sportista položila je mlada nada kikindskog tenisa Simona Mirčić, a u ime sudija Sandra Maljković.

Na svečanosti bili su i zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić, načelnik Severnobanatskog okruga Nikola Lukač, predsednica SIM Srbija Ivana Jovanović i drugi.
- U Kikindi žive ljudi velikog srca s kojima se od prvog trenutka razumemo i bez mnogo reči. I oni su, kao i mi, uvek spremni da načine korak više, kako bi usrećili svu našu decu i oplemenili im detinjstvo. Svuda po Srbiji često pričam o Kikindi jer se zahvaljujući doprinosu naših saradnika iz ovog grada, ideja sportskog dana je zaživela i proširila se i na druge gradove u Srbiji. Naša saradnja sa lokalnom samoupravom u Kikindi je iz godine u godinu sve bolja, a deca u ovom gradu će vam potvrditi da su Igre za njih jedan od najradosnijih i najlepših događaja u godini - izjavila je Jovanović.

Sportske igre mladih sutra "gostuju" u Zrenjaninu, a u sredu su u Somboru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije