Sportske igre mladih u Opovu i Petrovcu na Mlavi

Tanjug

17. 05. 2019. u 21:30

Srce mi je zaista prepuno zbog divnog dočeka koji nam je Petrovac priredio i ove godine - rekla je Ivana Jovanović

Спортске игре младих у Опову и Петровцу на Млави

Sportske igre mladih

Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih (SIM) posle otvaranja u Novom Sadu u prva dana posetio je Opovo i Petrovac na Mlavi, gde su održana takmičenja u borbi za plasman na republičko finale u Beogradu.


U Opovu ukazana je posebna čast organizaciji SIM Srbije, budući da su paljenjem baklje prijateljstva u ovom prelepom južnobanatskom mestu, uporedo sa Igrama, počeli i Majski dani opštine Opovo, koji će, uz veliki broj zanimljivih priredbi i manifestacija, trajati sve do 26. maja.


Zakletvu prijateljstva u ime sportista ovog grada polažila je atleticarka Andrea Stajin, a u ime sudijske organizacije Nemanja Stojanovć i predsednica SIM Srbija Ivana Jovanović uručila je specijalno priznanje za doprinos razvoju Igara predsedniku opštine dr Zoranu Tasiću.


Svečano je bilo i na otvaranju z Petrovcu na Mlavi, gde je zakletvu prijateljstva u ime sportista položio talentovani košarkaš LJubomir Masleša, a u ime sudijske organizacije Iva Ivankić.


- LJubav dece Petrovca prema Sportskim igrama mladih je zaista velika i to se može videti na svakom koraku. A upravo te iskrene dečje emocije i radost s kojom nas mališani uvek dočekuju za nas neprocenjiva. To je posebna energija koja pokreću SIM priču i to je za nas motiv više da iz godine u godinu budemo još bolji i da našim najmlađim prijateljima pružimo još mnogo prilika da se igraju, raduju i druže i da im na taj način oplemenimo detinjstvo. Srce mi je zaista prepuno zbog divnog dočeka koji nam je Petrovac priredio i ove godine i sigurna sam da se družiti i zajedno širiti vrednosti Igara još mnogo godina - istakla je Ivana Jovanović.


Ona je zajedno sa predsednikom opštine Duškom Nedinićem upalila baklju prijateljstva koju je, gromoglasnim aplauzom, uneo telentovani šahista Dušan Štrbac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije