Članica Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Ajla Lukač rekla je danas da očekuje još jednu zlatnu medalju na Svetskom kupu u Budimpešti, iako će u lou-kiku do 56 kilograma imati nekoliko jakih rivalki.

- Prošle godine dobila sam tri protivnice na putu do trofeja, a sada nas je nešto manje u žrebu. Posebno je opasna Poljakinja Ivona Njeroda, tu je i Ukrajinka Žana Kondratova. S njima sam se već sastajala. Ipak, spremna sam i očekujem zlato - rekla je Lukač.

Svetski kup u Mađarskoj, 25. po redu, na programu je od 16. do 19. maja, a za lou-kik do 56 kilograma prijavljeno je ukupno sedam kik-bokserki.

PROČITAJTE JOŠ: SAIDA BUKVIĆ SPREMNA ZA SVETSKI KUP: Napad na zlato

- Tempiram formu za oktobar i Svetsko prvenstvo u Sarajevu, gde ću pokušati da osvojim jedinu titulu koja mi nedostaje. Budimpešta je odličan test - ocenila je Lukač, aktuelna prvakinja Evrope.

Trener Husein Dupljak izrazio je žaljenje što je Lukač do zlatnih odličja na ovogodišnjim prvenstvima Srbije u lou-kiku i K1 stigla bez ulaska u ring.

- Izuzetno je spremna, možda kao nikada ranije. Sa Poljakinjom ima nerešen skor u dva meča, ali ubeđen sam da će osvojiti zlato. Nedostaju joj borbe, ali u državi nema dostojnu protivnicu, pa sparinguje s težima do sebe - naveo je Dupljak.