FORMA je "utegnuta", taktika spremljena, pa srpski tekvondisti na tatami izlaze puni optimizma. "Orlovi" su u Mančesteru od ponedeljka, gde će do 19. maja učestvovati na Svetskom prvenstvu. A, prethodna takmičenja širom sveta, gde su uz medalje sakupljali bodove za svetsku i olimpijsku listu, pokazala su da bi i sa Ostrva trebalo da stižu lepe vesti.


Olimpijska šampionka i aktuelna svetska prvakinja, Milica Mandić na SP brani titulu osvojenu pre dve godine.


- Iskreno, dobro se osećam, atmosfera u timu je sjajna. Drago mi je što idemo u punom sastavu, sa nama su i psiholog i medicinski tim. Ima i mladih nada koji će se prvi put nadmetati na SP. Svi smo spremni, ostaje nam samo da pružimo maksimum i rezultati neće izostati - poručuje Milica.


Optimizam širi i Tijana Bogdanović, srebrna sa OI u Riju:


- Raspoloženi smo i zadovoljni kako smo radili tokom pripremnog perioda. Daćemo, kao i uvek, maksimum.


Za Srbiju će nastupiti, muškarci: Dmitrij Nagajev (do 58 kg), Nikola Vučković (do 68), Damir Fejzić (do 74), Ivan Karajlović (do 80), Draško Jovanov (do 87), Danilo Vukelić (+ 87). Devojke: Teodora Jović (do 46), Vanja Stanković (do 49), Tijana Bogdanović (do 53), Aleksandra Radmilović (do 57), Nadica Božanić (do 62), Iris Jović Vujaković (do 67), Milica Mandić (do 73) i Ana Tepavac (+ 73).