STRAHINjA Jovančević nije zadivio samo sportsku, nego i akademsku javnost. Osvajač bronzane medalje na dvoranskom EP u atletici danasje postao prvi EKOF ambasador. Sjajnom skakaču udalj zahvalnicu je na skromnoj svečanosti uručio dekad beogradskog Ekonomskog fakulteta prof. dr Branislav Boričić.


- Znamo da će Strahinja da bude dostojan priznanja, jer je fer-plej i sportista i student. Kada je osvojio medalju, na postu na "Fejsbuku" sam napisao da mi se tek posle položenog ispita predstavio i rekao ko su mu roditelji. Danas se malo ko tako ponaša, što je mene oduševilo. Zahvalni smo mu što je najbolji uzor mlađim kolegama i koleginicama i što Ekonomski fakultet predstavlja u najboljem svetlu. Zato smo odlučili da ga imenujemo za prvog ambasadora našeg fakulteta - naglasio je dekan Boričić, uz opasku da je i legendarni Nenad Stekić studirao Ekonomski fakultet.


PROČITAJTE JOŠ: Ivana Španović zbog lošeg vremena otputovala na pripreme u Dubai


Jovančević je podsetio da je na Univrzijadi 2017. u Tajpehu osvojio osmo mesto, a da je ispod njegovog imena pisalo Ekonomski fakultet, Univerzitet Beograd. Podvukao je da mu je drago što je prvi nosilac priznanja i da će se truditi da na dostojan način predstavlja svoj fakultet.


- Ovo je velika čast, ali i obaveza. Uvek govorim, ako mislite da budete vrhunski sportista, šampion kao Novak Đoković, morate da radite na svim poljima, da se razvijate. Vidimo koliko on zna jezika, tako da je meni fakultet pomogao i u sportu - naglasio je Strahinja.


Atletičar Crvene zvezde je apsolovent i nada se da će dogodine da diplomira.


- Prve godine su mi išle odlično, stalno sam bio na budžetu. Osim poslednje, četvrte, kada smo počeo da postižem dobre rezultate u atletici. Često sam išao na pripreme, takmičenja, tako da nisam stigao da ispratim ispite iz letnjeg semestra. Ipak, kada dobro isplanirate možete biti uspešni na oba polja - istakao je Jovančević.


CILj JE DOHA

NOVA zvezda srpske atletike pre tri dana vratila se sa priprema na Kipru.

- Dobro sam radio i polako se spremam za takmičenja. Prve ispite imaću u junu, sa Ivanom Španović učestvovaću na mitingu u Zenici. Moraću dosta da skačem, jer želim da ispunim normu (8,17 m) za SP od 28. septembra do 6. oktobra u Dohi - podvukao je Jovančević.