PREDSEDNIK Svetske automobilske federacije (FIA) i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za bezbednost na putevima Žan Tod nalazi se u zvaničnoj poseti Auto-moto savezu Srbije.


- Radujem se svakom novom projektu koji AMSS sprovodi kao delu zajedničkog rada u oblasti mobilnosti i razvoja auto-sporta. Ponosan sam i na veliki broj takmičenja koja se pod okriljem AMSS organizuju u Srbiji. Imam apsolutno poverenje u novoizabrano rukovodstvo - istakao je Žan Tod.


Čovek koji je sa Mihaelom Šumaherom osvojio pet uzastopnih titula bio je u Beogradu pre osam godina, promovišući globalnu bezbednost u saobraćaju.


- Ova poseta je od izuzetnog značaja ne samo za AMSS već i za našu zemlju, a podrška predsednika FIA je samo pokazatelj da imamo kontinuitet u radu koji je prepoznat i na svetskom nivou - istakao je predsednik AMSS Dejan Stojić.


Čuveni Francuz je došao i da pruži podršku budućim projektima AMSS.


- Prošle sedmice u Južnoafričkoj Republici na FIA konferenciji smo imali sastanak sa Žanom Todom, kada smo predstavili naš program rada za naredne četiri godine. Tada je i odlučio da posetom Auto-moto savezu Srbije potvrdi podršku FIA - kaže generalni sekretar AMSS Milan Nikolić.