Kako zaustaviti Mercedes? Ferari ugrađuje nove motore

Novosti online

07. 05. 2019. u 19:34

Како зауставити Мерцедес? Ферари уграђује нове моторе

Sebastijan Fetel Foto:AP

Novi motor koristiće i novo gorivo, koje takođe povećava performanse, a automobili će dobiti još neke nadogradnje

Posle lošijeg starta sezone u Formuli 1, u timu Ferarija nastoje da određenim promenama motora poprave i svoje rezultate, te zaustave dominaciju Mercedesa.


Posle četiri trke, Mercedes ima dve titule, a šanse Ferarija da dođu do trijumfa umanjene su zbog problema sa automobilima i njihovom pouzdanošću, te i greškama vozača.


PROČITAJTE JOŠ: FORMULA 1: Botas najbrži u Azerbejdžanu


Novi motor koristiće i novo gorivo, koje takođe povećava performanse, a automobili će dobiti još neke nadogradnje. Prema rečima iz štaba Ferarija, napravili su veliki timski napor da unaprede svoje automobile, jer su zaostali u prvenstvu i sada moraju da to nadoknade.


Najbolji rezultat Ferarija ove sezone su tri treća mesta, dva za Sebastijana Fetela u Kini i jedno za Šarla Leklera u Bahreinu.


U prvoj sezoni u novom timu, Lekler je imao veliku šansu za pobedu u Bahreinu, ali je njegov motor izgubio snagu u završnoj fazi, što je vozač Mercedesa Luis Hamilton iskoristio i prestigao ga. Novi problem za Ferari bio je sudar Leklera u Bakuu, koji je okončao njegove nade da dođe do titule.


Peta po redu trka ove sezone, za Veliku nagradu Španije održeće se 12. maja na stazi Katalunja.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije