KRUNA je ostala u Novom Sadu. Odbojkaši Vojvodine NS seme su opravdali ulogu favorita, treći put zaredom, ukupno 16, osvojili su titulu prvaka Srbije. Kujundžić i drugovi su u finalnoj seriji slomili otpor Crvene zvezde i preskinoć su posle treće pobede (3:1) na Banjici slavili odbranu pehara.

- Prelep osećaj. Za ovo smo naporno radili tokom cele godine i sada osećamo veliko zadovoljstvo - ističe strateg Novosađana Siniša Gavrančić.

Stiče se utisak da je svima u Vojvodini pao i veliki kamen sa srca. Jer, u sezonu su ušli sa velikim ambicijama. Plan je bio da osvoje i domaći Superkup (pobedio ih je Novi Pazar) i Kup (u polufinalu eliminisala Crvena zvezda), kao i da zaigraju grupnu fazu Lige šampiona. Međutim, imali su dosta uspona i padova, smenjen je trofejni stručnjak Duško Nikolić, a njegov pomoćnik Gavrančić je uspeo da ekipu dovede do titule prvaka Srbije.

- Sezona je bila turbulentna, ali smo sačuvali najvredniji trofej. Ni finalnu seriju nismo počeli kako smo želeli, jer nas je Zvezda pobedila u Novom Sadu. Srećom, uspeli smo da se vratimo, da dođemo do naše igre. Na kraju je presudio kvalitet, jer nismo slučajno dobili tri meča zaredom - kaže Gavrančić.

Pada u oči da su sve četiri utakmice završene identičnim rezultatom - 3:1.

- Konačno smo dočekali da nam proradi blok i servis, tako da je posle bilo sve lakše. U finalnoj seriji bili smo strpljiviji i sazreli smo kao ekipa - naglašava David Mehić.

PETKOVIĆ: POKLONILI TITULU

CRVENA zvezda je samo u prvoj utakmici u Novom Sadu igrala onako kako je želela.

- Ispalo je kako je Vojvodina očekivala. Mislim da bi bila grehota da su izgubili i titulu. Dosta su uložili i ovo im je na neki način poklon od nas. Mogu da kažem da smo izgubili ovo finale, jer smo do druge utakmice imali sve u našim rukama. Posle smo odigrali loše i platili danak neiskustvu. Ipak, uzeli smo Kup, prevazišli sva naša očekivanja - smatra kapiten Beograđana Vlado Petković.