NEMEŠ NA PRIJEMU KOD BATEZA: Ne postoji mnogo sportista koji imaju takav kontinuitet u ostvarivanju vrhunskih rezultata

S.Bajić

četvrtak, 25. 04. 2019. u 14:11

НЕМЕШ НА ПРИЈЕМУ КОД БАТЕЗА: Не постоји много спортиста који имају такав континуитет у остваривању врхунских резултата
Za poslednje četiri godine Viktor je osvojio šest seniorskih medalja na Svetskim i Evropskih prvenstvima - istakao je pokrajinski sekretar za sport i omladinu

CILj mi je da budem olimpijski pobednik i da osvojim više medalja od Davora Štefaneka. To je istakao Viktor Nemeš (25), rvač reprezentacije Srbije, danasu razgovoru sa Vladimirom Batezom, pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu. Nemeš je u poslednje četiri godine osvojio čak šest seniorskih svetskih i evropskih odličja, tri manje od olimpijskog pobednika Štefaneka.

Na nedavno održanom EP u rvanju grčko-rimskim stilom u Bukureštu, u kategoriji do 77 kilograma, okitio se bronzom.

- Veoma sam srećan osvajanjem te medalje, jer me u septembru očekuje SP u Kazahstanu, najvažnije takmičenje ove godine, koje mi je prioritet. Tamo takođe nameravam da se borim za medalju i vizu za Olimpijske igre dogodine u Tokiju. Želja je, naravno, da budem i svetski prvak - kaže Nemeš.

Zlatno odličje osvojio je na EP 2015. za rvače do 23 godine, a zatim i srebrnu medalju na prvim Evropskim igrama u Bakuu, što je bila prva medalja za srpski tim na tom takmičenju. Na EP 2016. u Rigi osvojio je bronzu, a plasmanom u finale Evropskog kvalifikacionog turnira u Zrenjaninu 2016. postao je treći srpski rvač koji se kvalifikovao za OI u Riju, gde je stigao do četvrtfinala. Titulu svetskog šampiona osvojio je na SP u Parizu 2017.

- Imam sjajnu podršku Ministarstva omladine i sporta i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Imamo najbolje uslove za rad sa selektorom Miloradom Dokmancem, trenerima Stojanom Dobrevim i Sretenom Damjanovićem i predsednikom našeg saveza Željkom Trajkovićem. Oni su uvek uz nas i čine sve da bismo uspeli - zaključio je Nemeš.

BATEZ: MEDALjE UZ VELIKI RAD

- NAJVAŽNIJE je da Nemeš u predolimpijskoj godini ima kontinuitet vrhunskih rezultata, da osvaja medalje za srpsko i vojvođansko rvanje. U Riju je najavio svoj visoki potencijal i sviđa mi se njegov pristup visoko postavljenim ciljevima, jer samo takvim razmišljanjem uz rad, mogu se i ostvariti - oceno je Vladimir Batez.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije