Srbija prvi put učestvuje kao reprezentacija automobilista na reliju u Varni

P.Ž.

utorak, 23. 04. 2019. u 20:11

Србија први пут учествује као репрезентација аутомобилиста на релију у Варни

Foto: P.Ž.

AMSS još jednom pokazuje koliko mu je stalo do srpskog automobilizma i razvoja ovog sporta koji je i važan deo automobilske kulture - rekao je Nikolić

AUTO-MOTO savez Srbije, u saradnji sa Sportskim auto i karting savezom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta, kao i Sportskim savezom Srbije, organizovao je prvi put reprezentaciju automobilista koji će nas zastupati na čuvenom 50. Bugarskom reliju, od 9. do 12 maja.


- Srbiju će predstavljati četiri posade. U "pežou 106" voziće Luka Kotorčević sa suvozačem Nikolom Ekmeščićem, u "pežou 208" voziće Nenad Vićentić sa Ivanom Jevtićem, u bolidu "sitroen C2 R2" voziće Goran Rabasović sa suvozačem Milanom Janjićem. Četvrtu posadu sačinjavaće u "renou klio" Željko Milutinović i Dragan Bugarski - rekao je predsednik Auto-moto saveza Srbije Dejan Stojić.


PROČITAJTE JOŠ: BORKOVIĆ ZA KRUNU: Najbolji srpski automobilista ima visoke ambicije


Ekipu Srbije predvodiće selektor Srđan Višnjić.


- AMSS još jednom pokazuje koliko mu je stalo do srpskog automobilizma i razvoja ovog sporta koji je i važan deo automobilske kulture - istakao je generalni sekretar AMSS Milan Nikolić. - Ove godine organizujemo i 50. jubilarnu manifestaciju "Šta znaš o saobraćaju". Mogu da kažem i da se naš Savez i dalje uspešno dokazuje u svim segmentima poslovanja. Tako je u martu zabeležen rekordan broj novih učlanjenja. Mi smo potpuno spremni i za predstojeću sezonu i da odgovorimo svim potrebama inostranih i domaćih članova, kao i svih ostalih vozača.


Reli Bugarska startuje u Varni i ima 640 veoma zahtevnih kilometara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije