PREDLOG UPRAVNOM ODBORU REGIONALNE VATERPOLO LIGE: Zvezda gubi par-forfe

S. K.

utorak, 23. 04. 2019. u 06:46

ПРЕДЛОГ УПРАВНОМ ОДБОРУ РЕГИОНАЛНЕ ВАТЕРПОЛО ЛИГЕ: Звезда губи пар-форфе

Alesandro Kralj Foto: N. Paraušić

Komisija za takmičenje predlaže da se odložene utakmice Zvezde i Mornara u Splitu registruju sa 5:0 u korist domaćina

KOMISIJA za takmičenje Regionalne lige u vaterpolu predložila je Upravnom odboru da se odložene utamice Crvene zvezde sa Mornarom i POŠK u Splitu registruju sa 5:0 u korist domaćina.


U obrazloženju se ističe da mečevi 13. i 15. kola nisu odigrani, jer su huligani 9. februara na splitskoj Rivi napali trojicu vaterpolista crveno-belih (Aleksandra Kralja, Miloša Maksimovića i Dušana Vasića), zbog čega Beograđani nisu odigrali utakmicu sa Mornarom, a dve nedelje kasnije ni sa POŠK. Podseća se i da je UO na vanrednoj sednici 18. februara u Beogradu odlučio da se dueli Zvezde sa splitskim klubovima odlože do daljeg, jer se incident nije dogodio na bazenu. I 12. marta na sednici UO u Sisku iskazana je podrška nastavku takmičenja u Regionalnoj ligi.


PROČITAJTE JOŠ:Napadači na vaterpoliste Zvezde se brane sa slobode: Huligani pušteni iz zatvora


Mornar je dopisom predložio da se utakmica odigra 30. marta, a POŠK za vikend, od 29. do 31. marta.


- Crvena zvezda je odgovorila 1. aprila, naglasivši da još nisu u stanju da predlože termine zbog zgusnutog kalendara i obaveza u Superligi Srbiji i u reprezentaciji. Kako do 17. aprila nije stigao konkretan predlog, predlaže se da UO donese odluku po kojoj se utakmice registruju sa 5:0 u korist Mornara i POŠK - piše u saopštenju Komisije za takmičenje.


PROČITAJTE JOŠ: PRIVEDENA TROJICA NAPADAČA: Za jednim huliganom se još uvek traga, pronađen i dres koji su oteli Zvezdinom vaterpolisti

NIKO NIJE KRIV

KOMISIJA na kraju obrazloženja napominje da su svemu doprinele nesvakidašnje okolnosti i da nije od klubova (Mornar, POŠK i Crvena zvezda) nije kriv.

Ukoliko UO prihvati predlog, Mornar će biti peti, Zvezda sedma, dok POŠK tri boda neće spasti ispadanja iz A1 lige. Podsetimo novi član je Budva, dok je titulu osvojila Mladost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije