HTELI DA BUDEM TRENER: Petković napušta Soru

S. Krstović

utorak, 23. 04. 2019. u 08:40

ХТЕЛИ ДА БУДЕМ ТРЕНЕР: Петковић напушта Сору

Dušan Petković Foto: N. Paraušić

Predsednik mi je, u želji da me zadrže, predloži da sednem na klupu - priča Dušan, najbolji poenter italijanskog prvenstva svih vremena

DUŠAN Petković je stavio tačku na još jednu fantastičnu klupsku sezonu. Sjajni korektor je u dresu Sore postao najubojitiji poenter (590 poena) svih vremena odbojkaškog prvenstva Italije, a potom je pomogao Spid bilu da postane prvak Libana.


- Kako sam ranije završio šampionat na Apeninskom poluostrvu, prihvatio sam ponudu Spid bila, jer zbog "orlova" nisam želeo da pravim dugu pauzu. Srećan sam što sam pomogao Mitićevoj ekipi da osvoji titulu. Zvali su me i iz Katara, ali sam ih odbio, jer sam se emotivno ispraznio, tako da mi je sada neophodan predah - priča

Petković.


PROČITAJTE JOŠ:Liga nacija: Odbojkaši u Novom Sadu prvo protiv Japana


Nekadašnji kapiten Crvene zvezde priznaje da mu je prijao izlet u Libanu, u čijem je plej-ofu proglašen za najboljeg korektora:


- Igrao sam od polufinala. Liga je solidna, svaki klub ima dvojicu stranaca, ali i naturalizovane igrače. Obožavaju odbojku. Kada smo igrali u finalu, u dvorani su na jednoj stolici sedela dvojica navijača. Posle osvajanje titule napravili su nezaboravno slavlje.


PROČITAJTE JOŠ: Petković: Nikad se nisam odrekao reprezentacije


Bio je to šlag na torti u Petkovićevoj nezaboravnoj sezoni. Jer sa Sorom je ispisao istoriju italijanskog prvenstvena.


- Deveto mesto je za nas fenomenalan rezultat, jer smo imali najmanji budžet i najmlađi tim. Kada smo krenuli, i ja sam bio zabrinut zbog neiskustva ekipe. A na kraju je ispalo fantastično i za mene i za klub - podvlači Petković.


Sjajni odbojkaš je i prošle godine bio najubojitiji napadač u Italiji. Da je blistao, govori i podatak da je u trci za "Trofej Gazete" bio četvrti, iza Kovačevića, Kubanca Leona i Atanasijevića.


- Prošle godine sam možda bio nepoznat za skaute, ali ove su me dobro snimili. Zato je uspeh još veći. U Sori bi voleli da ostanem. Predsednik kluba mi je rekao da ako želim mogu da budem i trener. Svesni su toga šta sam uradio za njih, šta im značim. Ali svesni su i da mi je neophodno da zaigram u jačem klubu - ističe Petković.


PROČITAJTE JOŠ: Petković: Dokazao sam se i sebi

"Orlove" ovog leta očekuju Liga nacija, kvalifikacije za Olimpijske igre, EP i Svetski kup.


- Biće naporno, ali najbitnije je da svi budemo zdravi i da radimo dobro. Siguran sam da je naš glavni cilj plasman na Igre u Tokiju, jer je veoma teško kvalifikovati se iz Evrope - kaže Petković.


NE BOJI SE KONKURENCIJE

ZVEZDU Sore ne brine to što je konkurencija na mestu korektora u našoj reprezentaciji žestoka, što su u ovom trenutku u prednosti Atanasijević i Luburić. Ne pomišlja ni da se oproba na poziciji primača:

- Na početku karijere je to bilo moguće, ali sada čisto sumnjam. Hvala bogu da smo jaki na poziciji korketora. Radićemo, i biće prilika za svakoga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije