Vilson iz Sijetl Sihoksa najskuplji igrač NFL lige

Beta

četvrtak, 18. 04. 2019. u 22:52

Вилсон из Сијетл Сихокса најскупљи играч НФЛ лиге

Rasel Vilson foto Tanjug AP

Vilson je potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa Sijetlom vredan 140 miliona dolara, uz 65 miliona dolara bonusa. To znači da je ugovor 30-godišnjeg Vilsona vredan 35 miliona dolara godišnje

Kvoterbek Sijetl Sihoksa Rasel Vilson potpisao je najskuplji ugovor u istoriji NFL lige.

Vilson je potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa Sijetlom vredan 140 miliona dolara, uz 65 miliona dolara bonusa. To znači da je ugovor 30-godišnjeg Vilsona vredan 35 miliona dolara godišnje, čime je pretekao kvoterbeka Grin Bej Pekersa Arona Rodžersa, koji godišnje prima 33,5 milion dolara, preneli su britanski mediji.

"Želim da budem Sihok do kraja. Moj cilj je da igram 20 godina", rekao je Vilson, koji je 2014. godine osvojio Superbol sa Sihoksima.

On je za sedam godina u Sijetlu igrao šest puta u plej-ofu, 2014. godine osvojio je Superbol pobedom protiv Denver Bronkosa, a godinu dana kasnije Sihoksi su izgubili od Nju Ingland Petriotsa.

Vilson je upravi dao rok do ponedeljka da mu ponudi novi ugovor, ali je rekao da nikada nije želeo da igra za neki drugi klub.

On je 2012. godine izabran kao 75. pik na draftu u trećoj rundi.

"Hteo sam da ostale ekipe zažale, a takav je moj mentalitet i danas. Nema boljeg mesta od Sijetla, sjajan grad sa sjajnim navijačima, najboljim na svetu i ovo je posebna stvar", rekao je Vilson.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije