NEIZVESNO je bilo sve do odapinjanja poslednje strele... Ipak, na Evropskom grand griju u Bukureštu, gde su se 52 najbolja takmičara iz 20 zemalja nadmetala za osvajanje preostalih pet kvota, izborio sam se za učešće na Evropskim igrama u Minsku - priča na "Novosti" streličar Ognjen Nedeljković (26) sa Rudnika.

Na takmičenju u Bukureštu, Nedeljković je učestvovao u gađanju meta složenim lukom (compound bow). Posle četiri meča koja su bila vrlo neizvesna do samog kraja, Ognjen je majstorskim gađanjem izborio kvotu i obezbedio odlazak u Minsk, gde se Evropske igre održavaju od 21. do 30. juna. Na njima će učestvovati više od 4.000 takmičara iz 50 zemalja, razvrstanih u 15 sportova i 23 discipline.

- Streličarstvom se bavim nepune četiri godine. Za to kratko vreme voljom, snagom i trudom postižem dobre rezultate u ovom sportu. Do sada sam četiri puta osvojio Prvenstvo Srbije. Osvajanjem kvote u Bukureštu, dobio cam još neizmerno veću volju i snagu da u što boljem svetlu predstavim svoju zemlju u Belorusiji, pred očima cele Evrope. Ovo postignuće za Streličarski Savez Srbije i mene lično predstavlja istorijski uspeh, jer sam jedini koji reprezentuje našu zemlju u streličarstvu. Za odlazak u Minsk sam se pripremao tokom celog svog takmičarskog puta, o tome sanjao i, eto, ostvario cilj koji sam sebi zadao - objašnjava Nedeljković, izražavajući zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta, Streličarskom Savezu Srbije, svom najboljem timu koji ga je tokom takmičenja bodrio i davao mu snagu, svojoj porodici i prijateljima.