Beogradski maraton, 32. po redu, srušio je brojne rekorde po broju učesnika i ostvarenim rezultatima najboljih, izjavio je direktor Dejan Nikolić.

"Pored toga što je poslata prava slika, važno je i što je oboren rekord sa 8.000 učesnika i još 15.000 u Trci zadovoljstva. Bila je sjajna atmosfera, imam informacije da je mnogo ljudi bilo na ulicama i da su davali veliku podršku trkačima", rekao je Nikolić Tanjugu.

On je dodao da je bilo preko 3.000 trkača iz čak 70 zemalja sveta.

Pročitajte još: Kenijac i Kenijka pobednici 32. Beogradskog maratona

"Takve brojke su izvanredne", poručio je Nikolić i podsetio da su napravljeni rekordi u polumaratonu i maratonu.

Beogradski maraton iz godine u godinu je sve masovniji, što raduje Nikolića.

"Iz dva razloga se to dešava, zbog organizacije događaja i zato što trkački pokret raste, ne samo u Srbiji, već i u svetu. Ovaj maraton ostaće u pamćenju", naveo je Nikolić.

Prema njegovim rečima čak 70 Kineza je prešlo put od 8.000 kilometara kako bi učestvovali na Beogradskom maratonu, što govori o koliko popularnom događaju se radi u prestonici Srbije.

Kenijac Isak Kiprop Ruto i njegova zemljakinja Džudit Dzeptum Korir pobednici su 32. Beogradskog maratona.

RADOJIČIĆ: NAJLEPŠA SLIKA SE ŠALjE U SVET

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić istakao je danas da današnjim maratonom dokazujemo da je Beograd grad sporta i dobročinstva.
-
Najlepša slika se šalje u svet, duh prijateljstva, sporta i zajedništva i dve poruke: da smo grad sporta i da smo grad dobročinstva - rekao je gradonačelnik, navedeno je u saopštenju Beoinfa.
Radojičić je parafrazirao reči Duška Radović koji je poručio "svima koji su se jutros probudili u Beogradu da su uspeli u današnjem danu".