PROMOCIJA BEOGRADA: Na ulicama našeg glavnog grada danas 32. Beogradski maraton

Mi. Rogač

14. 04. 2019. u 07:26

ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА: На улицама нашег главног града данас  32.  Београдски маратон

Detalj sa prošlogodišnjeg maratona Foto: Tanjug

I ove godine će u svet otići lepša i zanimljivija slika

STARTNI pucanj u blizini Crkve Svetog Marka danas oko 10.00 čekaće preko 8.000 učesnika maratona i polumaratona, kao i nekoliko minuta kasnije 20.000 rekreativnih dobrovoljaca koji će se oprobati u "Trci zadovoljstva". Na ulicama našeg glavnog grada sve će biti u znaku 32. beogradskog maratona, čiji je promoter legendarni dugoprugaš Pol Tergat. Direktor manifestacije Dejan Nikolić nada se da će i ovogodišnje izdanje biti uspešno.


- Promovišemo Beograd i maraton, a već imamo izuzetno dobre rezultate. Verujem da ljudi u Srbiji to vide. Poslaćemo pravu sliku u svet - istakao je Nikolić.


Veliki značaj za prestonicu ovakav događaj ima i kad je turistička nota u pitanju. Detaljnije o tom segmentu pričao je predsednik Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović:


PROČITAJTE JOŠ: REKORDNIH 8.000 NA BG MARATONU; Nikolić: Prava slika u svet


- Ovo je jedna od najmasovnijih naših manifestacija, sa koje svake godine šaljemo sve lepšu i zanimljiviju sliku našeg glavnog grada. Imamo dugu tradiciju. Posebno mi je zadovoljstvo što imamo i veliku grupu gostiju iz Kine, u kojoj je trkački pokret u velikom zamahu.

Veliku podršku maratonu, kao i godinama unazad, daje "Unika osiguranje".


- "Unika" je već šest godina svedok i autor jedne od najznačajnijih priča o istrajnosti i snazi volje - rekla je direktorka marketinga Sonja Marić. - Nastavljamo da rastemo zajedno sa Beogradskim maratonom, svesni da se najznačajnija istorija ipak ispisuje u srcima onih kojima pomognemo. Zbog toga ove godine naš cilj nije samo da prođemo kroz pobedničku kapiju na Terazijama, već da se okupimo u najvećem broju do sada. Svaki korak koji napravimo zajedno je korak ka nabavci neophodnih dijagnostičkih aparata za najveći zdravstveni centar u našoj zemlji.


PROČITAJTE JOŠ: Slavni Pol Tergat, promoter 32. Beogradskog maratona: Trčanje pre igrica


A velika pojačanje "Unika" će imati u vidu vaterpoliste Save Ranđelovića, koji je promoter humanitarne šetnje "Šetaj za sreću".

TRKA UZ MUZIKU
BAŠ kao prethodnih godina maraton će biti uveličan muzičkim ritmom, o kome je takođe pričala Marićeva.
- Muzička avenija, koja je postala simbol ove najmasovnije sportske manifestacije kod nas, ove godine će uz trubače, bubnjare i di-džejeve dobiti jedinstveno pojačanje - ulične svirače. Znamo da je u sportu, kao i u životu - najvažniji dobar ritam, koji ćemo trkačima obezbediti u ključnim - prvim i poslednjim deonicama trke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije