UZ pehare pobednika Superkupa i Kupa Srbije u vitrini sa klupskim trofejima, ove sezone traži se mesto i za titulu šampiona. Rukometaši Vojvodine su minulog vikenda u Smederevu trijumfovali na završnom turniru domaćeg kupa nad kragujevačkim Radničkim i pančevačkim Dinamom i peti put prigrlili trofej u najmasovnijem takmičenju, koji su posle četiri godine vratili na "Slanu baru".

Izabranicima trenera Borisa Rojevića preostalo je da u plej-ofu odbrane titulu i osvajanjem "triple krune" upišu najuspešniju godinu u klupskoj istoriji.

- Favoriti smo, naravno i od te uloge ne bežimo a svakako da je namera da tu ulogu i opravdamo - kaže Svetislav Verkić, kapiten Novosađana, koji je proglašen za najboljeg golmana završnog turnira. - U Smederevu smo dobro odigrali "unapred dobijene partije", koje je najteže dobiti. Smatram da nam se ekipa dobro namestila ove sezone, kao skup sjajnih individualaca koji igraju za kolektiv.

Rukometaši Vojvodine su noć između nedelje i ponedeljka, po povratku u Novi Sad, proveli u internom slavlju trofeja u "Lazinom salašu", a sinoć su imali zvaničnu, klupsku proslavu na "Kamenjaru". Sa pripremama za plej-of kreću sutra ujutro a u prvom kolu dočekuju upravo Dinamo.

- Šansa da osvojimo i treći trofej je velika jer imamo jedan od najboljih timova u poslednjih nekoliko godina, najbliži evropskim standardima. Dobro smo igrali i u Seha ligi pa bi u preostalih 10 utakmica plej-ofa trebalo da odigramo u jakom ritmu i nastavimo niz titula - zaključio je Darko Jevtić, direktor kluba.

GROZDANIĆ NAJBOLjI

ZA najboljeg igrača turnira proglašen je Miloš Grozdanić iz Vojvodine. Najbolji golman je Svetislav Verkić (Vojvodina), a strelac Ivan Dimitrijević (Dinamo).