Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da očekuje da će se Ferari oporaviti posle lošeg starta sezone, prenosi „Skaj sport“.

Na Velikoj nagradi Australije trijumfovao je vozač Mercedesa Valteri Botas, na drugoj poziciji našao se njegov klupski kolega Hamilton, dok je treće mesto zauzeo Red Bulov Maks Ferštapen. Vozač Ferarija Sebastijan Fetel trku je završio tek na četvrtoj poziciji.

- Ne znam koji je Ferarijev problem, ali siguran sam da će se vratiti u narednim trkama, tako da moramo ostati na zemlji. Verovatno su svi bili iznenađeni njihovim zaostatkom, niko to nije očekivao kada smo došli prošlog vikenda - rekao je Hamilton.

Luis je dodao da nije siguran zašto je Ferari završio tek na četvrtom mestu.

- Iskreno, prema onome što su pokazali i što sam video iz analize koju smo dobili, bilo je vidljivo da su oni ispred. Očigledno to nije bio slučaj ovog vikenda, a nisam sasvim siguran zašto je njihov nastup bio takav.

Mercedes je posle trke saopštio da je Hamiltonov bolid pretpeo štetu zbog problema koji je nastao u četvrtom krugu, ali da još uvek istražuju šta se dogodilo.

- Zadovoljan sam kako sam vozio. Uradio sam ono što je trebalo, ništa više, ništa manje. Ne fokusiram se na zaostatak za Botasom, jer sam dozvolio da on bude takav kakav je bio, tako da to za mene nije problem. Očigledno strategija koju sam imao nije bila idealna, ali mislim da sam obavio relativno pristojan posao.

Britanac već četiri godine nije trijumfovao u Melburnu, ali je rekao da iz ove trke uvek može mnogo da nauči.

- Dugo godina sam ovde i postoji mnogo stvari koje mogu da naučim iz ove trke, čaša je na pola puna - zaključio je Hamilton.