PRIZNANjE NAJBOLjIMA: Novčane nagrade za Španovićevu, Jovančevića, Obradovića...

Tanjug

14. 03. 2019. u 18:46

ПРИЗНАЊЕ НАЈБОЉИМА: Новчане награде за Шпановићеву, Јованчевића, Обрадовића...

Ivana Španović i Strahinja Jovančević Foto: N. Paraušić

Za osvojene medalje na EP u Glazgovu Vlada Srbije dodelila novčane nagrade Ivani, GOranu i Strahinji, za odličja na SP za paraolimpijce nagrađeni Jovanovićeva, Mičev i treneri
Vlada Srbije dodelila je danas atletičarki Ivani Španović i njenom treneru Goranu Obradoviću novčanu nagrada u visini od po 20 hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti.

Nagrada im je dodeljena za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u dvorani, održanom u Glazgovu u martu ove godine, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima posle sednice vlade.

Za osvojenu bronzanu medalju na istom takmičenju, atletičaru Strahinji Jovančeviću dodeljena je novčana nagrada u iznosu od 10 hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti.

Za osvojene srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u paraolimpijskoj disciplini tekvondo, koje je održano u Antaliji u februaru ove godine, dodeljene su novčane nagrade u iznosu od po 25 hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti Danijeli Jovanović i Mariji Mičev, kao i njihovim trenerima Bojanu Todoroviću i Violeti Ićitović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Miki

14.03.2019. 19:51

A jel dato 20k evra onoj devojci sto je osvojila zlato u tekvandou bez ruku?