SRBIJA SA NAJJAČIM TIMOM U HRVATSKOJ: Ulazimo sa najvišim ambicijama

Beta

05. 03. 2019. u 09:49

СРБИЈА СА НАЈЈАЧИМ ТИМОМ У ХРВАТСКОЈ: Улазимо са највишим амбицијама

Savić i Filipović Foto: N. Paraušić

I oni su pozvali najbolje igrače tako da sam siguran da će biti kvalitetna utakmica. Biće dobra prilika da vidimo gde smo - kaže selektor "delfina"
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je 13 igrača za utakmicu sa Hrvatskom u Sisku, u poslednjem kolu Evropa kupa.

Kako je danas preneo Vaterpolo savez, na spisku su: Gojko Pijetlović (Šabac), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost) i Duško Pijetlović (Dinamo), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš) i Branislav Mitrović (OSC).

- Odigrali smo sve susrete u ovom takmičenju po planu i najavili smo da ćemo sa Hrvatskom da igramo u najjačem sastavu. I oni su pozvali najbolje igrače tako da sam siguran da će biti kvalitetna utakmica. Igraćemo još ove godine ali u svaki meč ulazimo sa najvišim ambicijama a duel sa timom koji nam je često bio rival u najvažnijim utakmicama je prilika da vidimo gde smo - rekao je Savić.

PROČITAJTE JOŠ: PAZITE NA PONAŠANJE: VSS traži od klubova da poštuju propise kod kuće i u inostranstvu

Ekipa će se okupiti u Sisku u ponedeljak uveče, kada će imati trening, a treniraće se i na dan utakmice, u utorak 12. marta. Duel počinje u 17.30.

Obe selekcije su se već plasirale na F8 Evropa kupa koji će od 5. do 7. aprila biti održan u Zagrebu. Prve četiri ekipe sa tog takmičenja stiču pravo igranja na finalnom turniru Svetske lige u junu u Beogradu.

Ukoliko Srbija bude među prve četiri, iz Zagreba u Beograd će otići tri ekipe, jer je Srbija kao domaćin direktan učesnik.

Pobednik Svetske lige u Beogradu plasiraće se na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Vladimir

05.03.2019. 11:55

Uroše ako nisi upoznat sa vaterpolom, Partizanova škola decenijama daje preko 80% igrača!

MiRa

05.03.2019. 12:36

Uroš@ I to te boli a ko je bolji. Koliko vidim ni jedan nije iz Partizana!