Umalo tuča na skijaškoj stazi

Novosti online

petak, 22. 02. 2019. u 13:48

Умало туча на скијашкој стази

Sergej Ustjugov foto: EPA

Ruski as u nordijskom trčanju Sergej Ustjugov (26), potpuno isprovociran, pokušao je fizički da se obračuna s Norvežaninom Johanesom Klebom
Ruski as u nordijskom trčanju Sergej Ustjugov (26), potpuno isprovociran, pokušao je fizički da se obračuna s Norvežaninom Johanesom Kleboom(22), posle polufinalne trke sprinta slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Sefeldu.

Tokom trke Norvežanin je u jednom trenutku u potpunosti zatvorio prolaz Rusu, koji je posle kontakta sa Klebom, izgubio bilo kakvu šansu da se bori za plasman u finale.
Ustjugov je posle prolaska kroz cilj prvo zakočio pred Klebom, odgurnuo ga telom, a onda i rukom, da bi na kraju uspeo čak i da ga „potapše” po obrazu. Norvežanin nije naseo na provokaciju, jer je u jednom trenutku sukob prekinuo i njegov reprezentativni kolega Sindre Bjerneštad Skar.

Rus se odmah oglasio, gde je prokomentarisao svoj ispad, ali i čitavu trku.

- Kad sam ušao u cilj, nervi su popustili, ne opravdavam svoje ponašanje i zasluženo sam dobio žuti karton. Ali, ne opravdavam ni njegovo ponašanje na stazi, zatvorio me je u potpunosti, svesno. No, dobro, pao sam i u Italiji, posle kontakta sa Pelegrinom i nikome ništa. Jedino što me u svemu čini nesrećnim je različit kriterijum - ističe Ustujgov.

Drugi učesnik ovog sukoba Johanes Klebo dao je svoje viđenje nemilog događaja na skijaškoj stazi.

- Problem je u tome što ste posle trke puni adrenalina i ako tada ne razmislite dva puta o svojim potezima, onda se događaju takve stvari. Ružno je što se sve videlo na televiziji. Bilo je glupo da u tom trenutku prihvatim tuču, mislim da bi to tek bio užasan prizor - rekao je Klebo, dodavši da su se on i Ustjugov ipak pomirili, te da mu je ruski kolega poželeo sreću u finalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije