OKS obeležio 109 godina, Maljković: Tradicija dodatni motiv

V.N.

22. 02. 2019. u 13:06

ОКС обележио 109 година, Маљковић: Традиција додатни мотив

Božidar Maljković i Zorana Arunović Foto: M. Vukadinović

Tom prilikom predsednik OKS Božidar Maljković je na spomen ploču ispred hotela, u kome je osnovan Srpski olimpijski klub, položio lovorov venac posle intoniranja himne "Bože pravde"

OLIMPIJSKI komitet Srbije je danas u beogradskom hotelu "Moskva", gde je 23. februara 1910. osnovan Srpski olimpijski klub, obeležio 109 godina olimpijskog pokreta u našoj zemlji. Poštujući tradiciju, na spomen-ploču ispred hotela predsednik OKS Božidar Maljković položio je lovorov venac i intonirana je himna Srbije.


- Malo je zemalja u svetu koje mogu da se pohvale ovako dugom olimpijskom tradicijom. Generacije pre nas izgradile su ugled u međunarodnoj olimpijskoj porodici, a naši olimpijci su vrhunskim ostvarenjima ostavili dubok trag u olimpijskoj istoriji - istakao je Maljković.


Predsednik OKS je podsetio da će se mnogi sportisti u 2019. boriti da izbore učešće na Igrama u Tokiju. Ove godine će se održati i Evropske igre u Minsku.


- Godina će biti puna velikih izazova, ali verujem da su naši sportisti i njihovi treneri tome dorasli i da će iz nje izaći zadovoljni postignutim rezultatima. Sportistima želim puno medalja i overavanje viza za Tokio - naglasio je Maljković.

Prvu kvotu za Igre 2020. obezbedila je reprezentativka u streljaštvu Zorana Arunović, koja je sa predsednikom Maljkovićem isekla rođendansku "olimpijsku" tortu.


TEMELjI POKRETA

NEKOLIKO srpskih oficira, sa generalnom Svetomirom Đukićem na čelo, 23. februara 1910. je u redakciji lista "Novo vreme", na četvrtom spratu hotela "Moskva", osnovalo Srpski olimpijski klub i postavilo temelje olimpijskog pokreta u Kraljevini Srbija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije