ŠTEFANEK POČASTVOVAN ODLIKOVANjEM: Ovo je jedna od najznačajnijih zlatnih medalja koje sam dobio

15. 02. 2019. u 23:11

ШТЕФАНЕК ПОЧАСТВОВАН ОДЛИКОВАЊЕМ: Ово је једна од најзначајнијих златних медаља које сам добио

Davor Štefanek i Aleksandar Vučić Foto: Ž. Knežević

Prvak sveta, evropski ili olimpijski prvak možeš biti nekoliko puta, a ovakav orden se dobija jednom u životu - istakao je Štefanek
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u oblasti kulture, medicine, privrede, sporta, nauke, diplomatije. Zlatnom medaljom za zasluge srpske zastave trećeg stepena odlikovan je olimpijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. Vidno uzbuđen nakon ovakvog priznanja rekao je:

- Iskreno, ovo je moj drugi šok u životu. Prvi je bio kada sam proglašen za najboljeg rvača sveta. Zlatna medalja za zasluge povodom Dana državnosti Srbije kojom sam danas odlikovan je drugi šok. Ovo je jedna od najznačajnijih zlatnih medalja koje sam dobio u životu. Ovakvo priznanje mi posebno znači jer prvak sveta, evropski ili olimpijski prvak možeš biti nekoliko puta, a ovakav orden se dobija jednom u životu.

Štefanek je dodao da je veoma počastvovan što se našao u odabranom društvu i izrazio zahvalnost:

- Hvala predsedniku Aleksandru Vučiću i državi Srbiji što me je nagradila za moj dosadašnji rad, do sada na strunjači, ali i sada kada sam na čelu Sportskog saveza Srbije. Želeo bih da se zahvalim i ljudima koji su oko mene počev od mojih roditelja, supruge i sina Matije. Veliku zahvalnost dugujem i Ministarstvu omladine i sporta što ulažu i podržavaju sportiste, predsednik koji je prepoznao da treba ulagati i u individualne sportove i tako nam omogućili da odradimo sve pripreme i dođem do najviših odličja. Zahvaljujem se i predsedniku Rvačkog saveza Srbije Željku Trajkoviću koji je svojom logistikom i podrškom rvački sport doveo do današnjih rezultata. Moram još jednom napomenuti da deo ove medalje pripada svima njima, ali i generalnom sekretaru Sportskog saveza Srbije Goranu Marinkoviću i zaposlenima u Sportskom savezu Srbije koji su mi omogućili prošle godine da budem četiri meseca na pripremama, a posao nije trpeo i SSS je doveden na zavidan nivo i nastavićemo da ga izdižemo još više. Da svih ovih ljudi nije bilo ne bi bilo ni mojih rezultata. Hvala Vam svima što smo zajedno dokazali da mogu da radim i jedan i drugi posao jednako uspešno - zaključio je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Io

15.02.2019. 23:55

Ko u filmu Stado,simpaticno objasnio Kojo!Nekom orden a nekom da ne kazem sta!A + u ime "kakvih" dostignića...A da o zaposlenju i funkcijama ne pricam!