Komemoracijom u UNS odata počast Zdravku Čakalu

V.N.

petak, 11. 01. 2019. u 19:07

Комеморацијом у УНС одата почаст Здравку Чакалу

Komemoracija

Otišao je čovek koga su svi voleli, šampion dobrog duha i pozitivne energije. Porodica, kolege, saradnici i prijatelji su se biranim rečima oprostili od dugogodišnjeg novinara i urednika “Sporta

OTIŠAO je čovek koga su svi voleli, šampion dobrog duha i pozitivne energije. Porodica, kolege, saradnici i prijatelji biranim rečima su se na komemoraciji u prostorijama UNS oprostili od dugogodišnjeg novinara i urednika "Sporta" i nekadašnjeg fudbalera Osijeka Zdravka Čakala.

Momčilo Bekan rekao je da je Zdravkova ličnost džentlmena i gospodina spoj hrabrosti, poštenja, iskrenosti i odlučnosti.

- Još kao aktivni fudbaler Osijeka, započeo je i karijeru novinara u “Glasu Slavonije”. Kada je Zdravko došao u Beograd u “Sport”, kao iskusan novinar imenovan je za urednika izdanja, zatim deska i zamenika glavnog i odgovornog urednika - rekao je Bekan.

Kolega Jovan Sekulić je na komemoraciji rekao da “ako postoji čovek na svetu bez mana, to je Zdravko Čakalo”.

- Ova dva dana kada smo čuli tužnu vest, svako ko mi se javio, počinjao je sa: “Bio je dobar čovek”. Nije bio dobar čovek, bio je predobar. Zdravko je bio miran, posvećen, glas nije mogao da povisi - rekao je Sekulić.

Zdravko Čakalo biće sahranjen sutra u 11.30, a opelo je u 11.00 na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije