Zorana Arunović i Damir Mikec najuspešniji strelci u 2018.

Beta

02. 01. 2019. u 18:04

Зорана Аруновић и Дамир Микец најуспешнији стрелци у 2018.

Damir Mikec i Zorana Arunović Foto: N. Paraušić

Arunovićeva i Mikec su na značajnim međunarodnim takmičenjima minule godine nanizali veliki broj pojedinačnih odličja, ali i medalja u miksu vazdušnim pištoljem
Srpski reprezentativci u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec proglašeni su danas za najuspešnije strelce za 2018. godinu, u izboru Streljačkog saveza Srbije.

Arunovićeva i Mikec su na značajnim međunarodnim takmičenjima minule godine nanizali veliki broj pojedinačnih odličja, ali i medalja u miksu vazdušnim pištoljem, navodi se u saopštenju Saveza.

Arunovićeva se sa svakog velikog takmičenja na kome je učestvovala u 2018. vratila bar sa jednom medaljom. Ona je uspešnu sezonu krunisala titulom svetskog vicešampiona vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Čangvonu, čime je Srbiji donela prvu kvotu za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Na prvom velikom takmičenju u 2018, na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Đeru, osvojila je pojedinačno srebro i predvodila Srbiju ka ekipnoj bronzi vazdušnim pištoljem. Na turnirima Svetskog kupa okitila se s dva srebra i bronzom u pojedinačnoj konkurenciji, a na Mediteranskim igrama u Taragoni bila je druga vazdušnim pištoljem.

PROČITAJTE JOŠ: SRBIJA DOMINIRA POSLE RASPADA JUGOSLAVIJE: Reprezentacije sa ovih prostora osvojile 107 medalja na OI, SP i EP

I Mikec je na SP u Čangvonu stigao do srebrne medalje malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora, koji nije više u olimpijskom programu, a bio je najzaslužniji za drugo mesto srpske ekipe u toj disciplini. Na EP u Đeru je osvojio ekipno srebro vazdušnim pištoljem. Na Mediteranskim igrama okitio se zlatnim odličjem za pobedu vazdušnim pištoljem.

Arunovićeva i Mikec su zajedno, kao članovi miksa vazdušnim pištoljem, osvojili četiri odličja na evropskim i svetskim takmičenjima u 2018. godini.

Za najuspešnijeg trenera proglašena je Jelena Arunović, selektor za pištolj i trener Zorane Arunović.

Na prvom mestu rang liste klubova za 2018. je beogradski Policajac.

Najboljim pojedincima i klubovima priznanja će biti dodeljena na svečanosti u drugoj polovini januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije