POSLEDNjI apel Vaterpolo kluba Partizana uzburkao je sportsku javnost. Crno-beli su preko društvenih mreža zatražili pomoć od malih privrednika, prijatelja, navijača, da im donacijom od 3.000 dinara pomognu da obezbede grejanje na bazenu "Banjica" tokom zime.

- Situacija je nenormalno teško i o tome pričamo već pet godina. Iz dana u dan je sve teže, pogotovo kada dođe zima i kada se aktuelizuje problem zagrevanje vode. To su dodatni izdaci, a godinama se zna da nemamo dodatne prihode, da nemamo sponzore... U takvoj situaciji je normalno da se potraži novi put kako bi eventualno ljudi dobre volje mogli da pomognu kako bismo ovu instituticiju, koja je iznedirala velike šampioan, uspeli da održimo. Još smo tu, još se održavamo, međutim bez tople vode teško možemo da izađemo na kraj - ističe predsednik Partizana Aleksandar Šoštar.

PROČITAJTE JOŠ: APEL VK PARTIZAN ZA POMOĆ: Od Jelene Karleuše 100.000 dinara

I ranije su crno-beli tražili pomoć. Ovog puta su pokušali preko društvenih mreža i odjek je zasada veliki. Motivisali su mnoge da im pomognu, a popularna pevačica Jelena Karleuša je donirala 100.000 dinara za grejanje.

- Sva sredstva koja budu prikljupljena biće upotrebljena isključivo za kupovinu mazuta. To u ovom trenutku na neki način gasi požar, koji bukti. Suština je da je neophodno da se napravi jedno sistemsko rešenje koje će da traje duže, kao nekad. Mislim da je ovo jedan od puteva izlaza, a ako gledamo iz perspektive nekog normalnog vremena, to nije nešto što dolikuje Partizanu. Ali, Partizan sada nema drugi način da nešto uradi, sem ovo što je uradio - naglašava Šoštar.

PROČITAJTE JOŠ: SRPSKI KVARTET ZA KRUNU: “Sajt total vaterpolo” bira najboljeg igrača sveta

Podrška ljubitelja sporta, ipak, daje nadi i motiv ljudima u Partizanu da izdrže.

- Sada se najviše ustalasalo i videćemo kakav će rezultat biti. Ponovljam da je suština da se pronađe dugoročno rešenje, jer ovo trenutno može da ugasi požar koji je zaista veliki. Ali, ako Partizan predstavnja to što predstavlja, onda ovo nije način da na duži vremenski period Partizan može da se spase. Zato je neophodno dugoročno rešenje, koje će biti garancija da će sve da se nastavi kao što se do sada radilo.

SPOR DUGO TRAJE
PARTIZAN poslednjih meseci vodi sudski spor sa USC "Voždovac" oko vlasništva nad bazenom "Banjica".
-
To traje mesecima i sigurno će trajati dosta dugo. Suština je da dođemo do kraja procesa, ali mislim da to neće biti brzo - primećuje Šoštar.