Obradović veruje u uspeh: Možemo sa svima da igramo

Beta

29. 11. 2018. u 21:13

Bićemo svi zdravi, jači smo i iskusniji za jedno prvenstvo. Svesne su da je ovo kvalifikacioni turnir za OI - poručio je selektor ženske rukometne reprezentacije

Обрадовић верује у успех: Можемо са свима да играмо

LJubomir Obradović Foto: N. Paraušić

Ženska rukometna reprezentacija Srbije doputovala je danas u Francusku, gde je u naredne dve nedelje očekuje Evropsko prvenstvo, a prvi meč igraće već sutra protiv Poljske.

Zbog nevremena i odloženog poletanja aviona iz Beograda, srpska ekspedicija bila je primorana da prethodnu noć provede u Minhenu, a da u Nant stigne ranim jutarnjim letom, tek nešto posle devet časova u četvrtak.

Selektor LJubomir Obradović kazao je da je nabitnije da ekipa prvenstvo dočekuje zdrava i spremna.

- Bitno je da idemo zdravi na prvenstvo. Na pripremama je bilo dosta stvari kojima možemo da budemo zadovoljni. Jovana Stoiljković je ostala sama na poziciju levog beka posle svih povreda, tu sada (Tamaru) Radojević i (Andreu) Lekić adaptiramo, a raduje me povratak Dragane Cvijić koja će nam biti od koristi u oba pravca - rekao je Obradović.

On je ocenio da njegova ekipa ima dobru šansu da pobedi Poljsku, ali i da bude oprezna protiv svih ostalih protivnika u grupi.

- Igramo protiv ozbiljne reprezentacije. Snažne su, iskusne, prva je utakmica. Tri beka su dosta visoka i pokretna, iskuan. Kudlač igra dugo godina, Bizdra (Arčuk) je bila u Budućosti, imaju desnog beka Kobilinsku iz nemačkog Mecingena, visokog pivotmena, u odbrani igraju 6-0. Imamo mi svoje adute i kvalitete. Spremni smo i na promene zonskih formacija. Danska je igrala 3-2-1 dosta duboko na prošlom prvenstvu, moramo da pametno odreagujemo na duboke zonske formacije - rekao je Obradović.

Selektor je komentarisao i razliku u odnosu na SP 2017 u Nemačkoj, gde je Srbija bila jača za Sanju Damnjanović i Mariju Obradović.

- Lekić je bila povređena, biće drugačije, bićemo svi zdravi, jači smo i iskusniji za jedno prvenstvo. Svesne su da je ovo kvalifikacioni turnir za OI. Moramo da budemo šešir 1 u baražu za SP, da se plasiramo u Japan i tamo izborimo kvalifikacije za OI. Teško je odrediti domet ove naše ekipe. Možemo sa svima da igramo. To je sigurno - rekao je Obradović.

Reprezentacija Srbije je na poslednja dva takmičenja - EP 2016 i SP 2017 osvajala deveto mesto, ali je kvalitet igara imao uzlaznu putanju.

- Vreme je za nešto više. Poslednje dve godine smo igrali dobro, ali nam je uvek nešto nedostajalo za poziciju koju zaslužujemo. Nadam se da ćemo taj stepenik proći i napraviti napredak na koji ćemo svi biti ponosni - rekla je Slađana Pop-Lazić

On je dodala da će se ekipa potruditi da što brže zaboravi kasniji dolazak u Nant, gde ih sutra od 18.00 očekuje meč protiv Poljske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije