Indija onemogućila kosovskim bokserkama učešće na SP

Tanjug

15. 11. 2018. u 13:21

Indija je odbila da izda vize ženskoj bokserskoj kosovskoj selekciji za ulazak u zemlju i onemogućila joj da učestvuje na Svetskom prvenstvu

Индија онемогућила косовским боксеркама учешће на СП

Ilustracija foto: EPA

Indija je odbila da izda vize ženskoj bokserskoj kosovskoj selekciji za ulazak u zemlju i onemogućila joj da učestvuje na Svetskom prvenstvu, potvrđeno je Tanjugu iz Bokserskog saveza Srbije.

Potez Indije, zemlje koja nije priznala tzv. Kosovo, dolazi dan nakon što je Španija, koja takođe ne priznaje tzv. Kosovo, na zahtev Međunarodnog olimpijskog komiteta dozvolila da kosovski sportisti ubuduće u toj zemlji koriste simbole, zastavu i himnu na velikim takmičenjima.

Žensko Svetsko prvenstvo održava se od 15. do 24. novembra u Nju Delhiju.

Srbiju na turniru predstavlja Bina Radovanović u kategoriji do 51 kilograma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

xs

15.11.2018. 14:47

To je normalno posto je Indija zemlja sa najmnogobrojnijom muslimanskom populacijom u svijetu, koja jos nema svoju drzavu ako se izuzmu Pakistan i Banglades.

Vasa

15.11.2018. 15:19

@xs - Nisi u pravu. Indonezija je zemlja sa najvise muslimana. 80% ljudi u Indiji praktikuje hinduizam.

Ako idemo tom logikom

15.11.2018. 15:57

@xs - Ako ćeš za 14% muslimanske populacije u Indiji da im daš državu, onda to isto treba i za Hispance u USA kojih ima više od 20%, zatim dati državu i crncima kojih ima 15%, a mogli bismo još da nabrajamo npr. veliki broj poreklom Nemaca, pa Azijati, pa,,, i od USA ne bi ostalo ništa.