BURA U CRNOJ GORI: Nikada nismo imali kult reprezentacije, nesuglasice traju od Rija, a za sve je kriva Srbija...

Novosti online

25. 10. 2018. u 09:32

БУРА У ЦРНОЈ ГОРИ: Никада нисмо имали култ репрезентације, несугласице трају од Рија, а за све је крива Србија...

Aleksandar Radović

Morali smo da osvojimo više medalje. Verujem da je svima u glavama izgubljena bronza na OI u Londonu kada smo poraženi od Srbije. Do danas nisam pogledao snimak te utakmice, jednostavno ne mogu, ma ni pet minuta

Bura u crnogorskom vaterpolu. Jedan od najboljih igrača “ajkula” Aleksandar Radović odlučio je da stavi tačku na reprezentativnu karijeru. Iako je mogao mnogo još da pruži u nacionalnom timu Novljanin je rekao zbogom što je šokiralo i selektora Vladimira Gojkovića.

- To je moja odluka, a ne hir! Imao sam nekoliko sastanaka sa selektorom, ali nismo ništa rešili. Naše nesuglasice traju još od Olimpisjkih igara 2016. godine. Iz poštovanje prema reprezentaciji, državi koju sam predstavljao, saigračima, savezu..., ne bih u javnost iznosio detalje. Nikada to nisam radio, jer neke stvari jednostavno treba da ostanu među nama. Stojim iza svoje odluke, miran sam i potpuno čist, ali iskreno žalim što više neću igrati za nacionalni tim ", rekao je Radović za "Vijesti".

Crna Gora je imala tri selektora u istoriji (Petar Porobić, Ranko Perović, sada Vladimir Gojković) i svaki je prošao isti put - osvajao je medalje, ali i imao velike probleme da ekipu zadrži na okupu.

Pročitajte još: Zlato za sva vremena

- Definitivno je to uticalo na nastupe na nekim velikim takmičenjima i na rezultate. Možda se neko neće složiti, ali - nismo imali, a nemamo ni sada, kult reprezentacije, jasan je bivši igrač Jadrana, Partizana, Posilipa...

Postoji i meč u kapici "ajkula" koji Radović nikada neće prežaliti, a čini se da je to odredilo sudbinu crnogorskog vaterpola...

- Morali smo da osvojimo više medalje, imali smo kvalitet za to. Zaista imamo za čime da žalimo, a verujem da je svima u glavama izgubljena bronza na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. kada smo poraženi od Srbije. Do danas nisam pogledao snimak te utakmice, jednostavno ne mogu, ma ni pet minuta. Imali smo dobijen meč, igrali smo verovatno i najbolji vaterpolo. Definitivno najviše žalim za tom medaljom", istakao je Radović koji je od 2015. član Hanovera.

Pročitajte još: ČAK 18 "DELFINA" ZA TROFEJ: Srpski vaterpolisti i ove godine dominiraju Ligom šampiona

Izvor: Vijesti.mePratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Sinisa Nikolic

25.10.2018. 14:38

Cim nesto neide odma udri po Srbiji, nedaj boze da sami sebe kritikuju i ispravljaju da im se neponavljaju greske.

Anagustum

25.10.2018. 21:06

@Sinisa Nikolic - Samo neznam dhje reporter ovoga clanka nadhje da je neko iz Crnogorskog Vaetrpola reko da je Srbija kriva. Vi tako sve citate i onda ispostavljate da ste krivi. A ti nijesi cak ni rzumijo da je ovaj reportter to nabildova da je Srbija" kriva" posto je pobijedila Crnu Goru u nekoj utakmici. Totalo ste smijesni.