Posle samo godinu dana rada, reda i posvećenosti boks u Srbiji već beleži bolje rezultate. Dokaz za to su medalje koje su u proteklih 0 dana osvojili reprezentativci Srbije na međunarodnoj sceni.

Led su probili seniori na čuvenom turniru u Minsku, na jednom od najjačih eks-SSSR turnira, gde su osvojene dve bronze (Damjan Grmuša i Nikola Stevanović) i srebro koje je pripalo našem najboljem teškašu Bladanu Babiću koji je u finalu poražen od svetskog šampiona.

Prava senzacija u režiji srpskih boksera stiže iz ruskog grada Anapa gde je u toku Prvenstvo Evrope za juniore. Naši boks „orlići” već su obezbedili dve bronzane medalje (Omer Beli Ametović i Ognjen Đurđev), dok će se u finalnim borbama za zlato boriti Šapčanin Semiz Pinja Aličić i Nišlijka Nina Stajković.

Treneri i predstavnici boks saveza drugih zemalja sa velikom pažnjom su ispratili partije naših boksera.

- Generacija juniora i prethodna generacija kadeta upravo su budućnost srpskog boksa. To je generacija koja može imati Olimpijskog pobednika na Igrama 2024. godine u Parizu, što je veoma realno ako budemo nastavili ovako da radimo uz ovakve uslove. Nismo još završili posao ovde u Anapi, sa zadovoljstvom i srećom možemo reći da nas očekuju još dve veoma teške borbe, ali slatke borbe jer se radi o mečevima u kojima će se naši reprezentativci Pinja i Nina boriti za zlato. Imaju težak zadatak i opasne protivnike, ali su spremni su svakoga da pobede, samim tim i da postanu evropski šampioni. Sačekaćemo mečeve, pa neka bolji pobede -– rekao je selektor Dragan Vasiljević.