BELFIS U BEOGRADU: Najveći regionalni fitnes sajam u srpskoj prestonici

Tanjug

16. 09. 2018. u 23:45

Tokom tri dana sajma očekuje se oko 10.000 posetilaca koji će na raspolaganju imati više od 60 aktivacija na tri bine

БЕЛФИС У БЕОГРАДУ: Највећи регионални фитнес сајам у српској престоници

Foto: Deposit photos

Najveći regionalni sajam fitnesa, velnesa i zdravlja "Belfis" održaće se drugi put za redom od 12. do 14. oktobra u Beogradu.

U hali 3 Beogradskog sajma, na oko 5.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, okupiće se više od 100 izlagača iz Srbije, Nemačke, Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske, Bugarske i drugih zemalja koji će predstaviti svoje nove brendove, sprave, rekvizite, suplemente, kao i rekreativne i sportske programe koji su trenutno hit u svetu.

Tokom tri dana sajma očekuje se oko 10.000 posetilaca koji će na raspolaganju imati više od 60 aktivacija na tri bine, kao i prezentacije vezane za fitnes, velnes, mešovite borilačke veštine, aktivnosti za decu, bodibilding...

Posebnu vrednost sajmu daće i održavanje osmog Evropskog fitnes kongresa, kao i raznih seminara i predavanja vrhunskih stručnjaka.

- Prvenstvena ideja za organizaciju ovakvog sajma jeste promocija zdravog života i zdrave ishrane, popularizacija rekreacije i fitnesa, a sve u cilju stvaranja zdravije nacije. Poslednja istraživanja ukazaju na dramatičnu porast gojaznosti stanovištva koja je u poslednje tri decenije sa svega šest odsto skočila na čak 20 procenata. Zato je neophodno na sve načine isticati važnost fizičkog vežbanja kao najefikasnijeg načina prevencije zdravlja, naročito kod dece - rekao je Dragan Tomašević, jedan od organizatora ovog sajma i generalni sekretar Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Prema njegovim rečima, upravo iz tog razloga svim posetiocima biće omogućeno da provere svoj zdravstveni i fitnes status.

- Na galeriji Hale 3 biće formiran medicinski korner gde će se vršiti osnovna antropometrijska merenja, kardio sken analiza koja olakšava prepoznavanje potencijalnih zdravstvenih tegoba kod rekreativaca, ali i utvrđuje dijagnostiku sportskih performansi. Meriće se nivo stresa, krvni pritisak, utvrđivati telesni sastav, analize kičmenog stuba, davaće se predlozi ishrane i programi sportskih aktivnosti i sve to besplatno - rekao je Tomašević.

Poseban program pripremljen je za najmlađe posetioce:

- U dečijoj zoni mališani će moći da uživaju u mnoštvu aktivnosti, različitim igrama, vežbama sa loptom, poligonima, demonstracijama školica sporta, promociji raznih sportova, ali i zabavnim programima. Sve te aktivnosti biće usmerene ka tome da deci predstavimo koliko je za dobro zdravlje, pravilan rast i razvoj, ali i bolje rezultate u školi važno redovno bavljenje sportom - rekao je Tomašević.

On je dodao da će i za sve trenere i instruktore biti obezbeđen izuzetno bogat program radionica na kojima će moći da se upoznaju i ovladaju novim ili usavrše postojeća znanja i veštine u svim oblastima fitnesa: grupni aerobni programi, funkcionalni trening, pilates kao i personalni treninzi.

Organizatori pripremaju i brojna iznenađenja, poklone za posetioce, kao i takmičenja u powerliftingu, fit kidu i bodibilding reviju.

Ulaznice za Sajam fitnesa, velnesa i zdravlja koštaće 250 dinara.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije