Srpski reprezentativci u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec zauzeli su četvrto mesto u miksu vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Čangvonu. Kako je preneo Streljački savez, Arunovićeva i Mikec ostvarili su rezultat od 376,7 krugova.

Pobedila je prva ekipa Rusije sa 488,1 krugom, čime je sa 0,4 kruga nadmašila dosadašnji svetski rekord finala. Srebrnu medalju osvojila je druga ekipa Kine sa 480,2 kruga, a bronzu druga ekipa Ukrajine sa 416,7 krugova. Prvoplasirani i drugoplasirani tim su izborili olimpijske kvote za Igre u Tokiju 2020. godine.

Mešoviti parovi vazdušnom puškom i pištoljem su prvi put u programu Svetskog prvenstva. Startovala su 62 miksa pištoljem i 70 puškom.

Drugi tim Srbije vazdušnim pištoljem Bobana Momčilović i Dimitrije Grgić zauzeli su 27. mesto. Miks vazdušnom puškom Andrea Arsović i Milutin Stefanović plasirao se na 22, a druga ekipa Srbije u toj disciplini Marija Malić i Lazar Kovačević na 53. mesto.

Selektorka reprezentacije za pištolj Jelena Arunović rekla je da ekipa ima još šansi i da je uverena da su strelci dali sve od sebe da predstave Srbiju na najbolji način.

- Naš prvi par Arunović/Mikec su tokom celog kvalifikacionog meča bili u vođstvu, malo je nedostajalo da dostignu i svetski rekord. Ipak, sa trećeg mesta ušli su u finale, koje je donelo mnogo obrta, a na kraju su, izvanrednim rezultatom, pobedili Rusi, koji su se kroz iglene ušli provukli do finala. Priželjkivali smo reprizu finala Svetskog kupa u Fort Beningu kada je Srbija jedina imala dva para među pet najboljih mikseva pištoljem. Nažalost, ovaj put to se nije ponovilo, ali Svetsko prvenstvo je tek počelo - navela je Arunovićeva.