Počinje regionalno finale SIM u Splitu

Tanjug

19. 08. 2018. u 12:18

Regionalno finale Sportskih igara mladih (SIM) počinje sutra u Splitu uz učešće mališana iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Почиње регионално финале СИМ у Сплиту

Foto: SIM

Regionalno finale Sportskih igara mladih (SIM) počinje sutra u Splitu uz učešće mališana iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Srbiju će predstavljati 300 školaraca, koji su to pravo stekli pobedama na državnom finalu.

"I ove godine nastavili smo da se uspešno borimo za naš osnovni cilj, a to je da se duh Sportskih igara širi i da se borimo za svaki dečiji osmeh. Sport, igre i mladost ili sreća, izazov i motiv, su skraćenice koja simbolizuje mnogo, a ako stavimo sve to u naš okvir, dobijemo Sportske igre mladih", izjavila je predsednica SIM Srbija Ivana Jovanović.

Kako je navela, peta jubilarna sezona u Srbiji donela je puno rekorda.

"Sva deca koja su ove godine učestvovala u Igrama, po gradovima i mestima Srbije, za nas su pobednici. Sada deci u Splitu želim da upoznaju nove prijatelje, imaju jedno mini letovanje i takmiče se. Naravno i da uživaju na spektakularnoj ceremoniji zatvaranja Igara, koja će se po tradiciji održati na Rivi i puni utisaka dođu svojim kućama i pamte ovu najlepšu sportsku priču za decu", istakla je Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije