Branković: Velike šanse da Beograd bude domaćin SP 2022.

J. J.

19. 07. 2018. u 14:27

Beograd ima velike šanse da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva u atletici 2022. godine, izjavio je danas direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković

Бранковић: Велике шансе да Београд буде домаћин СП 2022.

BEOGRAD ove godine neće imati dva maratona, ali naredne je već realno da se to dogodi. Atletski savez Srbije promovisao je Serbia marathon series, u sklopu kog će biti organizovana tri trkačka događaja. Prvi je 4. novembra na pet i deset kilometara, drugi na istim distancama 30. marta 2019, dok će nadmetanje na 42 kilometra biti 3. novembra naredne godine.

- Grad je spreman da podrži seriju uličnih trka, a osim institucionalne podrške, neće trošiti budžetska sredstva na organizaciju - poručio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. - I dalje imamo ugovor sa "Beogradskim maratonom", sa njima ćemo razgovarati oko problema sa dugovima. Nećemo biti prvi grad s dva maratona.

Serija novih trka biće organizovana u Novom Beogradu, sa startom ispred "Štark arene", a cilj je unutar naše najveće dvorane. U novembru je trebalo da bude održan i maraton, ali je okršaj na 42 kilometara odložen za sledeću godinu, jer ove nije mogao da uđe u kalendar. Staza će biti po najboljim svetskim standardima, a očekuje se između 7.000 i 10.000 takmičara. Prijave su već otvorene, a cena trkačkog paketa je 1.500 dinara.

DOMAĆINI SP 2022?
NAJAVLJUJUĆI seriju novih trka, direktor ASS Slobodan Branković poručio je da Srbija ima šanse i za organizaciju Dvoranskog SP 2022.
- Prošle godine smo za dlaku izgubili SP 2020, "mala i siromašna" Kina nas je pobedila. Ipak, velika je mogućnost da budemo domaćini najvećeg sportskog događaja ikad u našoj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Mladen

19.07.2018. 17:18

Bolje da taj novac ulozite u Atletske klubove u Srbiji.Novac ce se vratiti sa kamatom kroz uspehe nasih atleticara i kroz bolju infrastrukturu koja nam je u atletici preko potrebna.