MIONICA je danas, posle 25 godina čekanja, dobila najmoderniju sportsku halu u Zapadnoj Srbiji. Otvaranju dvorane, površine 2.900 metara kvadratnih i kapaciteta 2.800 gledalaca, koja je izgrađena po normama IHF i FIBA, prisustvovao je i predsednik države Aleksandar Vučić, a ona će ubuduće, između ostalog, biti i Nacionalni trening centar rukometaša.

- Deca će ovde moći da treniraju, da se razviju u sportskom duhu, da budu šampioni, da nauče kako se sportski gubi - rekao je Vučić, dodajući da je u halu uloženo 130 miliona, od čega je 50 miliona izdvojila vladina Kancelarija za javna ulaganja, a ostalo je uložila opština Mionica. - Nova hala ima FIBA i IHF sertifikate i u njoj će se igrati međunarodne utakmice, a građani ovog kraja moći će da navijaju za Srbiju.


Vučić je istakao da je hala u Mionici bila opasnost za prolaznike, da je 1993. počela njena izgradnja, ali je ostavljena van svake namene, a da je 2017. pokrenuta njena izgradnja i renoviranje.

Deci je poručio da, šta god im govorili, nema lakog uspeha, već da se do svega stiže teškim radom.

- Molim vas da radite više, snažnije, da se borite, da nas učinite ponosnim, da iz ove hale izađu šampioni - zamolio ih predsednik, koji je od domaćina dobio rukometni dres, na kojem piše "VUČIĆ 1" i loptu, koju je predao jednom dečaku da, kako je rekao, još više trenira i bude još bolji.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković zahvalio je Vučiću što je podržao izgradnju hale i što je prepoznao koliko je važno ulagati u omladinu i budućnost:

- Bez predsednika Vučića i njegove podrške ne bismo mogli da završimo ovaj projekat, niti sve što je urađeno u prethodnom periodu. Predsednik je sve vreme bio uz nas.

NACIONALNI STADION I ZA LŠ
VUČIĆ je rekao da će država i dalje ulagati u sportske objekte, najavljujući i izgradnju Nacionalnog stadiona u Beogradu. Istakao je da ćemo se tada, kada se završi, kandidovati ne samo za organizaciju Superkupa ili Lige Evrope, već i za domaćinstvo finala Lige šampiona.
Dodao je i da je sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Vojvodinom i Radničkim dogovorena pomoć od 35 miliona evra za obnovu i modernizaciju stadiona.