Sportske igre mladih održane u Čačku i Prijepolju

Tanjug

06. 06. 2018. u 10:11

Sportske igre mladih (SIM) održane su u Čačku i Prijepolju uz učešće nekoliko hiljada dečaka i devojčica iz ova dva grada

Спортске игре младих одржане у Чачку и Пријепољу

Foto: SIM

Sportske igre mladih (SIM) održane su u Čačku i Prijepolju uz učešće nekoliko hiljada dečaka i devojčica iz ova dva grada.

Na terenima sportskog centra Mladost u Čačku baklju prijateljstva nosila je talentovana atletičarka Iva Zelenović, a Igre su otvorila predsednica SIM Srbija Ivana Jovanović, zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić i direktor SC Mladost Miloš Stevanić.

"Vrlo smo ponosni, jer su Sportske igre mladih postale prepoznatljiv brend. Veliki broj mališana voli i učestvuje u ovom projektu koji prvenstveno služi kako bi se deca družila i stekla nove prijatelje. Čačak se uključio u Karavan radosti i prijateljstva i jedan je od 20 gradova u kojima se organizuju Sportske igre mladih za 2018. godinu. Svaki sport je zanimljiv na svoj način i još jednom ističem da su za nas svi pobednici", izjavila je Jovanović.

Član Upravnog odbora Sportskog saveza Čačka Ivana Vukajlović rekla je da je grad maksimalno podržao i ovu manifestaciju koja okuplja puno sportista, dok je glavni koordinator SIM za Čačak Branislav Damjanovski istakao je da osim aktivnih učesnika veoma vazhna i poseta drugara koji su došli da se druže i navijaju.

Dan ranije održane su i Igre u prijepolju. Ispred grada Prijepolja na otvaranju je bio član gradskog veća Nebojša Žunić, a decu su pozdravili i predsednik Sportskog saveza Prijepolja Milovan Milićević i generalni sekretar Admir Mušović.

Igre se ponovo sele u Vojvodinu, u četvrtak je Karavan prijateljstva u Irigu, a u petak u Pančevo.

Državno finale ove sjajne manifestacije koju podržava Evropska unija i Vlada Republike Srbije održaće se od 23. do 29. jula u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije