SIM za region svečano otvorene u Sremskoj Mitrovici

Tanjug

25. 05. 2018. u 16:56

Sportske igre mladih (SIM) za region svečano su otvorene danas u Sremskoj Mitrovici uz učešće više od 10.000 mališana iz ovog grada, ali i iz Novog Sada, Rume, Šapca i Iriga

СИМ за регион свечано отворене у Сремској Митровици

Foto: Sportske igre mladih

Sportske igre mladih (SIM) za region svečano su otvorene danas u Sremskoj Mitrovici uz učešće više od 10.000 mališana iz ovog grada, ali i iz Novog Sada, Rume, Šapca i Iriga.

Na svečanom otvaranju učesnike su pozdravili gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović.

Otvaranju su prisustvovali i ambasador BiH u Srbiji Lazar Mirkić, regionalni predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić, državni sekretar za omladinu Darko Stanić, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković i mnogi drugi, a Igre je obišao ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović.

"Poruka koju danas svi zajedno šaljemo je olimpijska - važno je učestvovati. Zdravlje dece, sport kao stil života, druženje u igri i širenje osmeha i pozitivne energije u ovim Igrama znače mnogo više od pobeda na sportskim terenima. Predivno je videti ovoliko dece, oni su budućnost i naši naslednici. Hvala gradu Sremksoj Mitrovici koji nam je bio odlican partner, kao i svima od Vlade Srbije do sponzora i prijatelja, bez kojih sve ovo ne bi mogli da uradimo - istakla je Ivana Jovanović.

Idejni osnivac SIM Zdravko Marić bio je vrlo zadovoljan prvim regionalnim otvaranjem Igraa koje je održano u Srbiji.

"Sjajno je videti ovoliko dece u jednom malom gradu. To je potvrda da se Igre vole. Pobednici će putovati u Beograd, a ko tamo bude u julu najbolji ostvariće pravo da učestvuje na međunarodnom finalu u Splitu. Ti mečevi u Splitu zaista spajaju decu i pokazuju da se itekako može živeti zajedno na ovim prostorima", rekao je Marić.

Nakon završetka takmičenja u večernjim satima na centralnom gradskom trgu malisasni će nastaviti druženje uz koncert grupe Crvena jabuka.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije