DANAS se spušta zavesa na EP u džudou u Tel Avivu, a Srbija ima četiri aduta za pobedničko postolje. Za nas će najzanimljivije biti borbe u kategoriji do 90 kilograma, jer Aleksandar Kukolj brani titulu prvaka Evrope, a napada je svetski prvak Nemanja Majdov. Dosta se očekuje od Bojana Došena (do 100 kg) i Žarka Ćuluma (preko 100 kg).

Kukolj odbranu trona počinje o drugog kola, kada će se sastati sa boljim iz duela: Jahor Voropjev (Belorusija) - Siril Grosklaus (Švajcarska).

- Odlično se osećam. Veoma sam motivisan da osvojimo novo evropsko zlato. Poznato je da su moji ciljevi uvek visoki. Spreman sam da pružim maksimum kao i uvek do sada. U Tel Avivu su se okupili vrhunski borci, što me još više motiviše - ističe prvi na svetskoj rang-listi.

Pročitajte još: U IZRAELU POČINjE EP U DžUDU: Kukolj brani titulu

I Nemanja Majdov je slobodan u prvom kolu, a u drugom će odmeriti snage sa Egilom Blondalom (Island) ili Davidom Klamertom (Češka).

- Uvek idem na prvo mesto. Bez obzira na to ko su mi protivnici i u kakvoj sam formi, meni je cilj da budem najbolji. Ništa se ni sada ne razlikuje. Zato što samo razmišljam o prvom mestu, zato sam tu gde jesam. Znam koliko sam radio, znam kroz šta sam sve prošao tokom priprema za ovo EP, i daću sve od sebe, do poslednje sekunde borbe, pa kako Bog odluči - istakao je Majdov.

Bojan Došen (do 100 kg) u prvom kolu za protivnika ima Šveđanina Joakima Dvarbija, dok će Žarko Ćulum u superteškoj kategoriji snage odmeriti sa Hamzom Oučanijem.

Pročitajte još: MILICA OBRADOVALA SRBIJU: Nikolićeva osvojila bronzu na SP

Podsetimo, prekjuče je Milica Nikolić u kategoriji do 48 kilograma osvojila bronzanu medalju.