ARBITRAŽNI SUD POTVRDIO: Rus optužen za doping u Pjongčangu

Beta

19. 02. 2018. u 16:14

CAS je naveo da je pokrenuo postupak protiv Aleksandra Krušelnitskija koji je u paru sa suprugom Anastasijom Brizgalovom osvojio bronzu u mešovitom dublu u karlingu

АРБИТРАЖНИ СУД ПОТВРДИО: Рус оптужен за допинг у Пјонгчангу

Doping kontrola Foto: Tanjug/AP Photo/Ahn Young-joon

Sud za sportsku arbitražu (CAS) potvrdio je danas da je Aleksandar Krušelnitskij, ruski takmičar u karlingu, optužen da je prekršio doping pravila na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

CAS je naveo da je pokrenuo postupak protiv Krušelnitskija, koji je u paru sa suprugom Anastasijom Brizgalovom osvojio bronzanu medalju u mešovitom dublu u karlingu.

Ruski mediji su juče preneli da je ruski takmičar pao na doping testu, pošto je koristio zabranjenu supstancu meldonijum.

Sud za sportsku arbitražu nije naveo datum saslušanja.

Ako se optužbe za doping potvrde, to bi moglo da umanji šanse ruskih sportista da na ceremoniji zatvaranja Igara u Pjongčangu izađu pod svojom zastavom.

To je drugi doping slučaj na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji, nakon što je otkriveno da je Kai Saito iz Japana, koji se takmiči u brzom klizanju, bio pozitivan na zabranjeni diuretik i izbačen je sa takmičenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

dragan963

19.02.2018. 19:55

"... то би могло да умањи шансе руских спортиста да на церемонији затварања Игара у Пјонгчангу изађу под својом заставом..." To je znači u pitanju!!!