Hukić: Hoću da budem najbolji u teškoj kategoriji

Beta

09. 01. 2018. u 16:14

Mnogi u 27. ili 28. godini postanu profesionalci i ja sam sa 24 bio sveetski prvak. To je nešto posebno za čoveka iz ovih krajeva - rekao je Muamer

Хукић: Хоћу да будем најбољи у тешкој категорији

Muamer Hukić Foto: M. Vukadinović

Višestruki prvak sveta u profi boksu Muamer Hukić rekao je danas da će se ubuduće boriti u teškoj kategoriji, kao i da će i u toj konkurenciji pokušati da postane najbolji.

- Pobeda, pobeda, pobeda... Posle takve serije može da nestane motiva i često dođe do opuštanja. Potrebni su mi novi izazovi, prelazim u tešku kategoriju, hoću da i tu postanem najbolji na svetu - najavio je Hukić.

Ovaj 33-godišnji Novopazarac, koji boksuje za Nemačku kao Marko Huk, rekao je da je ponosan na sve što je ostvario u dosadašnjoj karijeri.

On je 13 puta uspešno branio svetski WBO pojas u kruzer kategoriji, osvojen u Haleu pre više od osam godina u borbi protiv Viktora Emilija Ramireza iz Argentine, čime je dostigao rekord Britanca DŽonija Nelsona.

- Mnogi u 27. ili 28. godini postanu profesionalci, a ja sam sa 24 bio svetski prvak. To je nešto posebno za čoveka iz ovih krajeva, ta situacija da si toliko puta na tronu. Ipak, ako ste uspešni u poslu kojim se bavite, stalno trebate nove izazove - naveo je Hukić.

Hukić je u dosadašnjoj karijeri ostvario 40 pobeda, od toga 27 nokautom, nerešen ishod i pet poraza.

Početkom 2012. godine boksovao je jedini put u teškoj kategoriji, kada je u duelu za svetsku WBA titulu u Štutgartu po mnogima nezasluženo poražen od Rusa Aleksandra Povetkina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

realist

10.01.2018. 03:52

Ali Hukicu treba boksovati a ne setati Po ringu ,ja mislim da tebi treba veliki Rad i da naucis da udaras,ja pratim sve tvoje borbe,kad bi ti Bio precizniji tvojim udarcima,Ali ja mislim da tebi nedostaje i dosta tehnike,i izdrzljivost jer u tesko Kategoriji su Strahoviti nokauteri,zato treba dosta snage,i tehnike.Pogledaj kako je Josua spreman i kompletan bokser.Ali nista nije nemoguce.Puno Srece......,