Terzić zadovoljan žrebom za SP 2018. u Japanu: Otvoren put do treće faze

S. K.

08. 12. 2017. u 08:38

Sastav grupe D, a potom i ukrštanje u drugoj fazi sa grupom A, govori da je Srpkinjama otvoren put za plasman među šest: Imamo realne šanse da se borimo za polufinale

Терзић задовољан жребом за СП 2018. у Јапану: Отворен пут до треће фазе

Zvezdan Terzić foto: N. Skenderija

RETKO kada je žreb za bilo koje takmičenje bio po meri selektora odbojkašica Zorana Terzića, kao jučerašnji za SP od 29. septembra do 20. oktobra 2018. u Japanu. Sastav grupe D, a potom i ukrštanje u drugoj fazi sa grupom A, govori da je Srpkinjama otvoren put za plasman među šest, a tada je i polufinale nadohvat ruke.

Još ranije se znalo da su evropske prvakinje u grupi D (Hamamacu) sa Brazilom, a juče su im se pridružile Dominikanska Republika, Portoriko, Kazahstan i Kenija. U drugu fazu idu četiri selekcije, a naša grupa se ukršta sa grupom A (Jokohama) u kojoj su: Japan, Holandija, Nemačka, Argentina, Meksiko i Kamerun. U grupi B (Saporo) su: Kina, Italija, Turska, Bugarska, Kuba i Kanada, a u grupi C (Kobe): SAD, Rusija, Azerbejdžan, Koreja, Tajland i Trinidad i Tobago.

- Poprilično dobra grupa. I taj put do treće faze, kada će se šest reprezentacija u dve grupe boriti za polufinale, nije preterano težak. Naravno, svaki kiks na SP može da donese brojne probleme. Imamo realne šanse da se domognemo polufinala - naglasio je u telefonskom razgovoru selektor Zoran Terzić.

Naše dame opet će biti na okupu celo leto, jer ih očekuju i ispiti u Ligi nacija.

PRVO SA DOMINIKANOM SRPKINJE otvaraju Šampionat u Japanu protiv Dominikanske Republike. Potom sledi duel sa Kenijom, pa derbi sa Brazilom, u četvrtom kolu igraju sa Kazahstanom, a u petom sa Kenijom.

- Na to smo odavno navikli. Nije nešto što bi trebalo da predstavlja problem. Uostalom, imaćemo i dosta vremena da se pripremimo za Svetsko prvenstvo - podvukao je Terzić.

Podsetimo u drugu rundu plasiraće se po četiri najbolje selekcije, koje će formirati dve nove grupe. Treću fazu izboriće po tri najbolje selekcije, koje će igrati u dve grupe. Prve dve izboriće polufinale.

BRONZA U JAPANU 2006.
JEDINA medalja, bronzana, na svetskim prvenstvima osvojena je 2006. u Japanu. Srpkinje su 2014. u Italiji bile sedme, dok su se zlatu radovale Amerikanke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije