MOK 5. decembra odlučuje da li Rusi idu na ZOI

Beta

17. 11. 2017. u 15:30

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je danas da će 5. decembra biti doneta odluka o tome da li će ruski sportisti učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu

МОК 5. децембра одлучује да ли Руси иду на ЗОИ

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je danas da će 5. decembra biti doneta odluka o tome da li će ruski sportisti učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018.

Ruski sportisti se suočavaju sa zabranom učešća na Igrama u Južnoj Koreji od 9. do 25. februara 2018. godine, što bi bila kazna za doping na Igrama u Sočiju 2014. godine.

MOK je naveo da će odluku u vezi sa učešćem ruskih olimpijaca doneti Izvršni odbor 5. decembra na sastanku u Lozani, a da će je saopštiti predsednik Tomas Bah na konferenciji za novinare.

Bah je ranije kritikovao sportske zvaničnike koji pozivaju na potpunu suspenziju Rusije, jer bi to značilo da ne bi mogli da se takmiče ni sportisti koji su ispunili strožije kriterijume doping kontrole.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da bi bilo "ponižavajuće" za sportiste njegove zemlje da učestvuju na Zimskim olimpijskim igrama kao neutralni takmičari i da im se uskrati njihova nacionalna zastava i himna.

Predsednik Međunarodnog paraolimpijskog komiteta (MPK) Endru Parsons je ranije ovog meseca najavio da će odluka o učešću ruskih paraolimpijaca na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu biti doneta do kraja godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije