Počinje bitka za Tokio

S.O.

31. 10. 2017. u 20:40

Naši strelci na Svetskom kupu u NJu Delhiju na najbolji način najavili novu sezonu. Od sledeće godine se dele kvote za Olimpijske igre 2020.

Почиње битка за Токио

Srpski strelci po dolasku iz NJu Delhija Foto SSS

DVA zlata i dva Kristalna globusa, srebro i bronza sa finala Svetskog kupa u NJu Delhiju, najbolja zavesa na međunarodna takmičenja u ovoj sezoni, ali i uvertira za narednu, u kojoj naše strelce očekuju mnogobrojni izazovi.

Međunarodnu 2018. otvoriće EP vazdušnim oružjem u Đeru, a istovremeno počinje i novi olimpijski ciklus, jer se dele kvote za Igre u Tokiju 2020. Prvo u nizu kvalifikacionih takmičenja biće SP u Čangvonu, a od 2019. kvote će se "juriti" i na svetskim kupovima i kontinentalnim prvenstvima.

- Prioriteti mnogih strelaca se menjaju, jer dve discipline za muškarce, MK slobodnog izbora i gađanje MK puškom iz ležećeg stava, više neće biti u olimpijskom programu. Zato očekujem podizanje nivoa rezultata u gađanju vazdušnim pištoljem, jer mnogi strelci pištoljem se sada okreću samo ovoj disciplini. Isto važi i za trostav MK, verujem da će svi sada više pažnje posvetiti stojećem stavu, koji može da donese prevagu u borbama za finala i medalje - istakao je sportski direktor SSS na dočeku naših strelca iz NJu Delhija.

Damir Mikec nije odbranio zlato i Veliki kristalni globus osvojen vazdušnim na prošlogodišnjem finalu SK, ali se okitio najsjajnijim odličjem MK pištoljem.

- Žao mi je što MK pištolj slobodnog izbora više neće biti u olimpijskom programu, ali s druge strane sam srećan i ponosan na to što je poslednje zlato sa velikih takmičenja u ovoj disciplini stiglo u Srbiju. Naša zemlja je u vrhu svetskog streljaštva, pokazali smo to i u NJu Delhiju, pa smo na neki način i zaslužili da završimo eru jedne discipline. To nije samo moje, već i mišljenje mojih rivala - rekao je Mikec.

MEDALJE I GLOBUSI

NAŠI asovi su osvojili četiri medalje na SK. Andrea Arsović i Damir Mikec zlato i Kristalni globus, Andrea i Milutin Stefanović srebro u miksu, a Zorana Arunović bronzu. Imamo i dvv četvrta mesta Mikeca i Stefanovića, Dimitrije Grgić ima dva peta mesta, a peti je bio i Stevan Pletikosić. Uz strelce je bio trener Dragan Donević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije