Majdov: Po zlato i u Tokio

Mi. R.

07. 09. 2017. u 20:24

Mladi as na Svetskom prvenstvu u Budimpešti ispisao istoriju srpskog džudoa: To je potpuno realan cilj, a do kraja sezone još samo Golden liga

Мајдов: По злато и у Токио

PONOSNI Stefan Majdov, Igor Milojević, LJubiša i Nemanja Majdov, Ivan Todorov i Stojan Vujko Foto DŽudo klub C. zvezda

PRVI septembarski dan 2017. godine porodici Majdov ostaće upisan crvenim slovima u kalendaru. Glavni “krivac” za to je mlađi sin Nemanja (21), koji je doneo Srbiji prvo svetsko zlato u džudou. Radio je pod komandom oca LJubiše, a ulogu sparing partnera često je igrao dve godine stariji brat Stefan.

- I on je veoma zaslužan za ovaj uspeh, borimo se svakog dana. Ja sam na treningu bolji, ali trenutno sam i teži od njega. A on na takmičenjima vodi 7:1, tako da s njim nema šale - kroz osmeh objašnjava Nemanja.

Svetsku titulu je definitivno iskovala cela porodica iz Istočnog Sarajeva.

- Teško su moji najbliži preživljavali borbe na SP. Svi su plakali posle finala, baš kao i ja. Meni su suze krenule odmah na strunjači - presrećan je Majdov što je usrećio najbliže, a i celu naciju. - Ovo je najveći rezultat u mojoj karijeri i osećaj je neverovatan. Oduvek sam imao cilj da budem prvak sveta, ali nisam očekivao da to bude već u prvoj seniorskoj godini. Dokazali smo da ništa nije nemoguće.

Malo je nedostajalo da se u Budimpešti odigra epski meč, između dva Srbina. Aleksandar Kukolj je, ipak, posustao u polufinalu.

- Da smo se borili nas dvojica za titulu, ne bi bilo pritiska, jer bi jedan Srbin sigurno bio prvi. Epska priča je i to što smo obojica bili u polufinalu. Ne znam ko bi pobedio da smo se sastali, baš smo blizu, odlučilo bi to ko ima bolji dan.

Nemanja je posebno zahvalan Crvenoj zvezdi i DŽudo savezu Srbije.

- Svi zajedno idemo u Tokio i napadamo olimpijsko zlato. Sada je to potpuno realan cilj. Napraviću dužu pauzu da se oporavim od povreda, pa me čeka još jedan izazov ove godine. To je Golden liga, gde učestvujemo kao klub i želimo da i tu dođemo do istorijskog prvog mesta - podvukao je Nemanja.

HVALA PRIJATELJIMA KLUBA

U DŽK Crvena zvezda ponosni su na Nemanjino zlato, ali i na peto mesto Milice Nikolić.

- Od 1. septembra ove godine istorija srpskog džudoa se promenila i sada kreće novim putem. Veliku zahvalnost dugujemo Nemanji Majdovu, kao i njegovom ocu LJubiši. Hvala i prijateljima kluba, Ministarstvu sporta, državi, ako i Savezu na čelu sa Ivanom Todorovim - kaže predsednik Zvezde Stojan Vujko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Mix

08.09.2017. 07:27

Vrlo smo ponosni na Majdova, sve nas je obradovao. Ali, ipak u ovim teskim uslovima, nagrada od drzave od 80.000 evra njemu i ocu je neprimerena, mogla bi biti manja. A, imam i neki osecaj nepravde prema ostalim gradjanima koji rade do 65. godine, da vec sada obezbedi od 40. godine penziju od 1200 evra. Sport je ipak individualni izbor, mnoge ljude ne zanima. Nista zlurado nema u ovom komentaru, te mislim da nije problem da ga objavite, niti neistinito.