Beograđaninu Marku Petkoviću teško pao poraz Crnogoraca od Grčke: Sad svim srcem za Srbiju

Z. Ć.

28. 07. 2017. u 07:16

Београђанину Марку Петковићу тешко пао пораз Црногораца од Грчке: Сад свим срцем за Србију

Marko Petković foto: M. Vukadinović

Želeo sam da se sastanemo sa „delfinima”, umesto tog sna ostaje veliki žal – kaže reprezentativac “ajkula”

OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA: BUDIMPEŠTA

SANjAO je o finalu sa svojom Srbijom, ali je doživeo veliko razočaranje već u četvrtfinalu u meču protiv Grčke. Beograđanin Marko Petković (27), odnedavno vaterpolo reprezentativac Crne Gore, teško je podneo poraz “ajkula” od Helena (12:7). Ipak, smogli su snage da u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta savladaju Rusiju sa 9:8, tako da će se u subotu boriti za peto mesto na svetu.

- Bio sam u šoku - baš je bilo teško Petkoviću. - Ništa nije funkcionisalo onako kako smo se dogovorili na sastanku pre meča, kao ni akcije koje smo spremali. Znali smo kako će Grci igrati i opet smo dozvolili da nas nadmudre. Napad nam nikako nije funkcionisao, kada smo stvarali šanse nismo ih koristili kako treba. Šteta, jer i dalje mislim da smo bolja ekipa od njih. Ipak, smogli smo snage da opravdamo ugled u meču protiv Rusije, tako da ćemo se boriti za peto mesto.

Petković je ovog leta rešio da promeni državljanstvo i zaigra za Crnogorce, iako je pre toga nastupao za reprezentaciju Srbije, poslednji put na finalnom turniru Svetske lige u Firenci 2011. godine.

- Ne bih da govorim o razlozima ove moje odluke, to je malo duža priča. Naravno, nikako zbog toga da bih se svetio nekom, kako su neki ružno “preneli” nešto što nisam rekao. Želeo sam da se sastanemo sa Srbijom, umesto tog sna ostaje veliki žal. Ovo je mlada ekipa Crne Gore koja će sigurno posle poraza od Grka mnogo naučiti. Sada ću, naravno, svim srcem navijati da Srbija odbrani titulu svetskog prvaka - naglasio je Petković, koji je ponikao u čuvenoj školi Beograda na Tašmajdanu.OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA

KROZ karijeru, nosio je kapice Galatasaraja, Budve, Barselonete, kragujevačkog Radničkog i Miškolca. Najveći uspeh u klupskoj karijeri mu je osvajanje Lige šampiona sa Barselonetom 2014. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije