Završene SIM za Srbiju: Oboreni svi rekordi

Tanjug

21. 07. 2017. u 16:47

Turniri po Srbiji počeli su u aprilu i do završnog takmičenja u Beogradu čak 58.125 dečaka i devojčica oprobalo se u 10 sportova

Завршене СИМ за Србију: Оборени сви рекорди

Sportske igre mladih (SIM) za Srbiju za 2017. uspešno su završene u petak na Adi Ciganliji.

Turniri po Srbiji počeli su u aprilu i do završnog takmičenja u Beogradu čak 58.125 dečaka i devojčica oprobalo se u 10 sportova.

NJih 1.021 obezbedilo je plasman na finale u Beograd, gde su takmičili za naslov najboljeg u svojoj zemlji i put na regionalno finale u Split.

- Prezadovoljni smo, iza nas je itekako uspešna sezona 2017, koju smo kada su takmičenja u Srbiji u pitanju, završili sjajnim rezultatima u Beogradu. Iza nas su četiri divna dana na terenima Ade Ciganlije. Dobili smo i srpske predstavnike koji će predstavljati Srbiju u Splitu, na velikom regionalnom finalu sredinom avgusta. U ovoj sezoni premašili smo mnoga očekivanja i postavili rekorde. Veliku zahvalnost dugujemo deci Srbije, za nas su svi oni pobednici - istakla je na ceremoniji dodele medalja Ivana Jovanović, predsednik Sportskih igara mladih Srbije.

A bilo je sjajnih mečeva na Adi Ciganliji. Svaki sport je doneo puno dobrih poteza, ali čini se da je najviše neizvesnosti bilo u malom fudbalu, odbojci i između dve vatre.

Košarkašica Milica Dabović, jedna je od poznatih koji su delili medalje. Izazvala je oduševljenje svih, davala je autograme i slikala se sa dečacima i devojčicama.

- Ovo je jedno sjajno takmičenje. Deca su naša budućnost i sa njima najviše volim da pričam o sportu i njihovim planovima - istakla je doskorašnji kapiten Srbije.

Medalje na Adi delili su i Miloš Blagojević, posebni savetnik ministra Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nina Mitić, pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Marina Hasanović, rukovodilac grupe za učenički i studentski standard Ministarstva prosvete, Snježana Vignjević, načelnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Goran Pezelj, generalni direktor Podravka doo Srbija, Uroš Savić, generalni sekretar ŠS Srbije, Tanja Trifunov ispred JKP Ada Ciganlija, Tanja Marjanović, menadžer Hotela Falkenstajner, Dane Korica, savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije, Branimir Subašić, bivši fudbaler Crvene zvezde, Slaviša Rističević, rukometni trener Monpeljea, kao i predstavnici Domova učenika u kojima su spavali učesnici iz gradova širom Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije