Odbojkašice i posle drugog vikenda prve na tabeli GP: Pobednički i u Hongkongu

S. K.

17. 07. 2017. u 20:07

Srpkinje od finalnog turnira od 2. do 6. avgusta u Kini deli jedna pobeda, koju će pokušati da ostvare protiv evropskog prvaka Rusije, Japana i olimpijskog pobednika Kine

Одбојкашице и после другог викенда прве на табели ГП: Победнички и у Хонгконгу

Jovana Stevanović foto: FIVB

OSVOJILE su Ankaru, Sendai, sada žele i Hongkong. Odbojkašice su u ponedeljak doputovale u Kinu namerne da pobednički niz nastave i trećeg vikenda Gran prija, od 21. do 23. jula.

Srpkinje od finalnog turnira od 2. do 6. avgusta u Kini deli jedna pobeda, koju će pokušati da ostvare protiv evropskog prvaka Rusije, Japana i olimpijskog pobednika Kine.

- Sigurno je da smo zadovoljni što smo trijumfovali u Sendaiju i što smo ostali na prvom mestu jedinstvene tabele. Ipak, drugi set protiv Tajlanda (3:1) nas je zabrinuo. Ne zbog toga što smo izgubili, već što nismo imali svoju igru u trenucima kada je egal, kada se uvuče neki strah kod igračica. To je nešto na čemu mora da se radi i više je psihologija nego taktika. Samo to su normalne stvari kod novih igrača. Nadam se da će polako sve doći na svoje - ističe selektor Zoran Terzić.

Naše dame u Sendaiju nisu počele kako su želele, jer ih je Brazil nadigrao sa 3:0. Srećom, već protiv Japana (3:0) i Tajlanda (3:1) pokazale su da pripadaju samom svetskom vrhu.

- Zadovoljne smo dosadašnjim rezultatima. Na turniru u Sendaiju imale smo male oscilacije u igri, ali smo uspele da se izvučemo i da damo svoj maksimum. Nadamo se da ćemo u ovom ritmu da nastavimo i na turniru u Hongkongu - naglašava Jovana Stevanović.

Devojke se nadaju da će na turniru u Hongkongu popraviti formu i da će dokazati da su jedna od najboljih ekipa u Gran priju.

- Jako sam srećna što smo i dalje držimo prvo mesto u atraktivnom takmičenju. Nadam se da ćemo u Hongkongu pružiti najbolje partije i u pobedničkom ritmu se plasirati na finalni turnir - optmista je tehničar Bojana Živković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije